Çiğli Deve Güreşleri ile şenleniyor

  • 0
  • 705
Çiğli Deve Güreşleri ile şenleniyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Deve Güreşleri Festivali’nin altıncısı pazar günü Harmandalı Yeni Futbol Sahası’nda gerçekleştirilecek. Ege’nin dört bir yanından gelen develer gün boyu güreş severlere şölen tadında bir program sunacak.
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Şenliği bu yıl da hız kesmeden devam edecek. Ege’nin dört bir yanından gelen 130 devenin yarışacağı şenlikler Harmandalı Yeni Futbol Sahası’nda, 6 Aralık Pazar günü saat  11:00 da gerçekleştirilecek. Her yıl katılımın yüksek olduğu ve ücretsiz olarak izlenebilecek festivale bu yıl da ilginin büyük olması bekleniyor. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan tüm Çiğli ve İzmir halkını geleneksel deve güreşleri festivaline davet etti.
Gelenekselleşmiş Şenlik
Her yıl düzenlenen deve güreşleri festivallerinin geleneklerin sürdürülmesi adına birçok vatandaşı sevindirdiğini belirten Başkan Arslan, “Belediye olarak sosyal projeleri takip etmeye ve uygulamaya devam edeceğiz. Harmandalı bölgemiz deve güreşlerine geçmişte de defalarca ev sahipliği yaptı. Özellikle deve güreşleri gibi gelenekselleşmiş festivaller Çiğli’de yaşatılması gereken önemli organizasyonlardır. Çiğli halkının mutlu olduğu bir gün geçirmeleri, eğlence ve spora doymaları bizim için çok önemlidir. Her hizmet ve projemizde vatandaşımızın memnuniyetini düşünerek iş yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalimize yoğun ilgi bekliyoruz. Bu ve bunun gibi birçok sosyal projeyi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan coşkusu İzmir'i sardı

İzmir’den COP31’e güçlü mesaj

Uysal koyunlar olmak yerine yaramaz keçiler olun

Ot Festivali’nin görkemli korteji ve 23 Nisan gururu bir arada

Bizim için en güzel bayram çocuklarımızın neşesidir

23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg