Çiğli Halkı “Çiğli Dans Ediyor” Gecesinde Buluştu

  • 0
  • 580
Çiğli Halkı “Çiğli Dans Ediyor” Gecesinde Buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Her yıl 29 Nisan’da kutlanan Dünya Dans Günü nedeniyle, Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte sergilenen birbirinden güzel halk oyunları dans gösterileri Çiğlilileri coşturdu.

Çiğli Belediyesi tarafından “Dünya Dans Günü” etkinlikleri kapsamında, çeşitli halk dansları topluluklarının gösterilerinin yer aldığı etkinlik düzenlendi. Yöresel kıyafetlerle farklı bölgelerden sunulan halk oyunları gösterileri beğeniyle izlendi. Dansçılar arasında ZİÇEV Engelliler Okulu öğrencileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Büyük Çiğli Maltepe Spor Kulübü Derneği Halk Dansları Topluluğu, TUANA Halk Dansları ekibi yer aldı. Geceye Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar, dernek başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gece, Çiğli Maltepe Spor Kulübü Halk Dansları Topluluğu’nun dans gösterisiyle başladı, ZİÇEV Engelliler Okulu öğrencilerinin dans gösterisiyle devam etti. Salonu dolduran ZİÇEV’li öğrencilerin alkışları ve tezahüratları eşliğinde ilgiyle izlenen gösteri Çiğlililerden büyük alkış aldı. Daha sonra sırasıyla TUANA Halk Dansları ekibi ve son olarak da İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sergilediler.
Değişik kültürlerin ortak sesi ve hareketi olmak, birlik ve beraberlik duyguları ile dünyaya farklı bir açıdan bakabilmenin adı olan “Çiğli Dans Ediyor” organizasyonuna katılan Çiğlililer, doyasıya eğlendikleri eğlence için Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a teşekkürlerini sundular. Gece, bütün dans gruplarına Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan tarafından çiçek takdimi ile sonlandırıldı.

Başkan Arslan: “Dans Etmek Yaşamlarımızın Vazgeçilmezlerindendir”
Çiğli Belediyesi’nin kültür sanat faaliyetleri adına yürüttüğü çalışmalar arasında en renkli gösterilerden birini daha gerçekleştirmenin keyfini yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Arslan, “Dünya Dans Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz “Çiğli Dans Ediyor” etkinliğimizde sizlerle böyle anlamlı bir gecede buluşmaktan çok memnunum. Hepsi birbirinden değerli dans topluluklarımızdan muhteşem dans gösterileri izledik. İnsanlığın kendini ifade etme biçimlerinden biri de dans etmektir. Bazı toplumlarda bu dans olgusu çok daha büyük bir kültürel değerdir. Sanatın bu en incelikli alanlarından biri, yaşamlarımız için de vazgeçilmezdir. Coşkunun, heyecanın, sevincin ve mutluluğun arttığı bu geceyi hep birlikte renklendirdik.  Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Nice nice güzel etkinliklerde buluşmak dileğiyle diyorum” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv