ÇİĞLİ ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ

  • 0
  • 620
ÇİĞLİ ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

CHP Çiğli Gençlik Kolları ve çok sayıda Çiğlili vatandaş, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesini, düzenledikleri yürüyüşle protesto ettiler.

Akşam saatlerinde CHP İlçe Başkanlığı’ndan harekete geçen kalabalık Çiğli kasaplar meydanına kadar sloganlar eşliğinde ilerledi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşe; Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, Kadın Kolları Başkanı Refika Ural, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Sedat Arslan, Gençlik Kolları Başkanı Uğur Er, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve üyeleri, milletvekili aday adayları katıldı.

 Özgecanımız İçin Adalet İstiyoruz
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, “Gün geçmiyor ki bir kadın cinayetiyle Türkiye sarsılmasın. 90 yıllık cumhuriyetimizin kadınlarımız için getirdiği kazanımların geri alınmaya çalışıldığını görüyoruz. Kadını sadece doğuran rolüyle gören ve evde çalışması gerektiğine inanan bir zihniyetle uğraşmak istemiyoruz, yıkılması için mücadele ediyoruz. Kadının giydiği giysiden tahrik olan yobazlarla yaşadığımız bir Türkiye var. Kadınları ekonomik ve sosyal yaşamdan uzaklaştıran yasalar çıkarıyorlar. Özgecan kızımızı sevgiyle, saygıyla ve özlemle anıyoruz. İnşallah kadınlarımız üzerinde ki bu baskılar son bulur. Adalet mekanizmasının her kademesindeki görevlilere sesleniyorum. Bu cinayete hafifletici sebep bulunmasın. Bir daha Özgecanlar böyle bir olayı yaşamasın, bu olaylar son bulsun” dedi.

  Kadına Yönelik Şiddet Günden Güne Artıyor
CHP İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise, “Kadına yönelik şiddetin günden güne arttığı ülkemizde, kadına yönelik algının özellikle AKP döneminde yıpratıldığına şahit oluyoruz. Bundan kurtulmak için el birliğiyle harekete geçmeliyiz. Bu ezme düzenine son vermeliyiz. Türkiye’nin bütün aydınlık güçlerini mücadeleye davet ediyorum. Cumhuriyetin laiklik, kadın erkek eşitliği gibi değerlerine sahip çıkalım. Özgecanlarımız bir daha bu gerici sisteme yenik düşmesinler” dedi.

Ülkemiz Kadına Yönelik Şiddet Vakalarında İlk Sıralarda
CHP Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Uğur Er ise, “Özgecan Aslan kardeşimiz henüz 20 yaşında genç bir kardeşimizdi. Evine gitmek için bindiği aracın şoförü ve arkadaşları tarafından saldırıya uğradı. 12 yıllık dönemde kadın katliamlarında bir artış yaşanmasına rağmen, hükümet sözde önlemler aldı, her fırsatta kadını aşağıladı, eşit taleplerini görmezden geldi. İşte onlar bu işin asıl sorumlularıdır. Ülkemiz kadına yönelik şiddet ve tecavüzde dünyada ilk sıralardadır. Bu ülkeyi yönetenler sorumluluklarını yerine getirmemektedir. CHP Çiğli İlçe Örgütü olarak şuna inanıyoruz. Hırsızlarını, katillerini, tecavüzcüleri koruyan devlet, kadınlarını korumakta yetersiz kalıyor” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv