Çiğli Tramvayı Mart’ta

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapımının yüzde 80’i tamamlanan Çiğli Tramvayı'ndaki çalışmaları inceledi. 2023’ün Mart ayında hattın işletmeye alınacağını müjdeleyen Soyer, “İzmir’i demir ağlarla örmeye devam ediyoruz” dedi.

  • 0
  • 169
Çiğli Tramvayı Mart’ta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapım süreci hızla ilerleyen Çiğli Tramvayı çalışmalarını yerinde inceledi. Tramvay güzergahını İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mehmet Oğuz Ergenekon ile birlikte gezen Başkan Tunç Soyer, inşaat çalışmalarında sona yaklaştıklarını duyurdu. Başkan Soyer hattın 2023 yılının Mart ayında hizmete gireceğini müjdeleyerek, "Çiğli'yi tramvayla buluşturuyoruz. Mart sonunda Çiğli çok daha çağdaş, temiz, konforlu bir toplu ulaşım sistemine kavuşacak. Çiğli trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak yatırımın maliyeti 1,5 milyar lirayı bulacak" dedi.

“Deneme seferleri Aralık'ta”
İnşaat çalışmalarının en geç 1,5 ay içinde tamamlanacağını belirten Başkan Soyer, “Vatandaşlarımıza verdiğimiz sıkıntı, toz, toprak, gürültü büyük ölçüde bitmiş olacak. Ondan sonra elektro-mekanik çalışmalar başlayacak. Aralık’ta deneme seferlerini başlatıyoruz ve Mart sonu da hattı işletmeye açıyoruz. Kısacası; çok heyecanlı bir süreç. Tüm sıkıntılı dönemlere rağmen hiç hız kesmeden devam ettik. Sona çok az kaldı. Şu an itibariyle imalatların yüzde 80’inin tamamlandığını söyleyebiliriz" diye konuştu.   

“İzmir’i demir ağlarla örmeye devam ediyoruz”
Başkan Soyer kentteki diğer raylı sistem yatırımlarıyla ilgili bilgi de vererek, "Narlıdere Metrosu çalışmalarımız hızla sürüyor. Buca Metrosu'nda tünel kazmaya başladık. Bir kentin ne kadar gelişmiş olduğunun en önemli göstergelerinden biri toplu ulaşımda ne kadar yoğun bir biçimde raylı sistemlerin kullanıldığıyla ilgilidir. O nedenle İzmir yine Türkiye’ye örnek bir kent olma yolunda gidiyor. İzmir’i demir ağlarla örmeye devam ediyoruz” dedi.

Nerelerden geçecek?
Çiğli Tramvayı hattının temeli geçen yılın Şubat ayında atıldı. 11 kilometre ve 14 istasyondan oluşacak hat, Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak ve viyadük ile Çiğli Ataşehir Mahallesi’ne bağlanacak. Hattın güzergahı Çevreyolu İstasyonu, Ataşehir, Çiğli Ataşehir Mahallesi, Çiğli İZBAN Durağı, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek şekilde planlandı. Böylelikle Çiğli Tramvayı bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv