“Çilekten DNA Eldesi”

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından çocuklara yönelik düzenlenen sömestr tatili eğitimleri kapsamında “Çilekten DNA Eldesi” konulu eğitim verildi.

  • 0
  • 578
“Çilekten DNA Eldesi”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) tarafından çocuklara yönelik düzenlenen sömestr tatili eğitimleri kapsamında “Çilekten DNA Eldesi” konulu eğitim verildi.

EGEÇEM, çocukların  sömestr tatilini eğitici ve eğlenceli bir şekilde geçirmesini sağlamak için çeşitli konularda eğitimler veriyor. DNA’nın öneminin anlatıldığı “Çilekten DNA Eldesi” konulu eğitim Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü’nde gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenay Şanlıer, “DNA tüm organizmalar ve bazı virüslerin genetik talimatlarını taşıyan nükleik asitler olarak biliniyor. Çilekten DNA Eldesi Eğitimi ile DNA’nın önemini çocuklara deneyle anlatıyoruz. Eğitimin amacı 7-12 yaş arası çocuklara bilimi sevdirmek ve çileğin de bir DNA’ya sahip olduğunu görerek öğrenmelerini sağlamak. Eğitimde önemli olan nokta çocukların duydukları bilgileri deneyerek öğrenmelerini sağlamaktır. Biz de bu amaç doğrultusunda çocuklara basit materyaller ile çeşitli etkinlik ve deneyler yaptırarak bilimi sevdirmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte çeşitli etkinliklerimiz de mevcut. İl dışından bu etkinlikler için gelen çocuklarımız da var. Okul veya düzey gözetmeksizin her türlü çocuğa hitap ediyoruz. Etkinliğin başında çocukları ortama ısıtmak için bilimsel bilmeceler soruyoruz, ardından basit deneylerle biyolojik molekülleri ve DNA yapısını çocuklara tanıtıyoruz. Çocukların velilerinden de çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Çocuklar eve gittiklerinde velilerine öğrendiği şeyleri kolayca anlatabiliyor. Etkinliklerimiz bundan sonra da her dönem devam edecek” diye konuştu.
Esra Görgülü İZMİR(Ege Ajans) 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv