Çimde Farklı tango

  • 0
  • 899
Yazı Boyutu:

Turkish Brass Ensemble,  Perşembe gecelerininvazgeçilmez etkinlikleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Çim Konserleri kapsamındaTarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.  Librettosu Cumhuriyet döneminin en önemli edebiyatçılarındanDr.Yılmaz Karakoyunlu tarafından yazılan, Genel Sanat Yönetmenliğini KenanGökkaya’nın, Orkestra Şefliğini Mustafa N.Karataş’ın yaptığı, sunum veşiirlerin Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ tarafından seslendirildiğive koreografilerle Tarz Dans Akademisi dansçılarının yer aldığı Tango From Argentinato Turkey (Arjantin’den Türkiye’ye Tango) etkinliği yoğun ilgi gördü.

Buenos Aires’ten İzmir’e alt başlığını da taşıyan etkinlik Tango’nunArjantin’den yola çıkarak ülkemize ve İzmir’e yolculuğunu en ünlü ArjantinTangoları ile en ünlü Türk Tangolarını İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmirDevlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, D.E.Ü.DevletKonservatuvarı, TRT ve Tarz Dans Akademisi sanatçılarından oluşan yaklaşık 30kişilik Turkish Brass Ensemble seslendirirken,  ayrıca etkinlikte Tangolar İzmir Devlet KlasikTürk Müziği Korosu Solist Sanatçısı Derya Gönüldaş, İzmir Devlet Opera veBalesi Solist  Sanatçılarından Oğuz Çimentarafından seslendirildi.

YILMAZ KARAKOYUNLU’DAN İZMİR TANGOSU
Eski Bakanlardan yazar Yılmaz Karakoyunlu’nun bu projeye özel olarak bestelediğiİzmir Tangosu’nun da ilk kez seslendirildiği gecede dansa davet edilenKarakoyunlu, genç dansçıyı kırmayarak sahneye kadar geldi ve teşekkür ederek yerineoturdu.

PROGRAMDA YER ALAN ESERLER
Gecede Pulp Fiction Film Müziği , Carlos Gardel Por una Cabeza , Necip CelalAndel Mazi Kalbimde Bir Yaradır, Sadi Işılay Sultaniyegah Sirto , AstorPiazzola Liber Tango , Fehmi Ege Sana Nerden Gönül Verdim , Derya Gönüldaş AşkTangosu, Eduardodi Capua O Sole Mio , Astor Piazzola Oblivion , KadriCerrahoğlu Bir Çapkına Yangınım , Necdet Koyutürk Papatya Gibisin Beyaz ve İnce, Angel G. Villoldo El Choclo , Kevser Hanım Nihavend Longa , Necip Celal AndelSevdim Bir Genç Kadını, Yılmaz Karakoyunlu İzmir  Tangosu , TeodoroCottrau Santa Lucia , Gerardo M.Rodríguez La Cumparsita seslendirildi.                  

Tango kültürünün bütün dünyaya yayılmasında ve sevilmesindeçok etkin olandört önemli sinema filmi; Antonio Banderas’ın yer aldığı Take theLead , AntonioBanderas’ın  ve Catherina Zeta Jones’un yeraldığı ZorroEfsanesi ‘The Legend of Zorro’ , Al Pacino’nun yer aldığı KadınKokusu (Scent ofa Woman) , Richard Gere  ve  Jennifer Lopez’in yer aldığı SantaMaria " Shall we dance " da barkovizyondan verildi. MilliKütüphane Vakfı Başkanı Av. Ulvi Puğ güçlü yorumu ile ünlü şairler; Attilaİlhan Ben Sana Mecburum, Can Yücel Herşey sende gizli, Nazım Hikmet KarımaMektup, Necmettin Halil Onan Dur Yolcu, Ahmet Muhip Dıranas Fahriye Abla, OrhanVeli Kanık Kitabe-i Seng-i Mezar, Cahit Sıtkı Tarancı Otuzbeş Yaş, Cahit KülebiHikaye, Ahmet Arif Hasretinden  Prangalar Eskittim, Ulvi Puğ İzmirliolmak, Bedri Rahmi Eyüpoğlu Sitem, Onur Şenli Agora Meyhanesi’nin orkestraeşliğinde seslendirdi.

Müziğin sihirli atmosferine kendini kaptıran genci- yaşlısı- türbanlıİzmirliler de profesyonel dansçılar ile birlikte tango yaptı.
Gecenin coşkusu İzmir Türküsü İzmir’in Kavakları ile 30 metre uzunluğundakiTürk Bayrağı’nın izleyenler arasından, izleyenlerin de coşkuya ortak oluşuylasahne önüne geldi. Sanatçılar ve izleyenlerin birlikte seslendirildiği eserinardından gece, sanatçılar ve dev koronun birlikte seslendirdiği Onuncu YılMarşı ile sona erdi. Sunumda yer alanlar uzun süre ayakta alkışlandı.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv