Çimentaş Geleceğimize Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

Çimentaş ve Kontak – Yenilikçi Öğrenme Merkezi işbirliği, cumhuriyetimizin 100’üncü yılının kutlanacağı 2023’te de büyüyerek sürüyor. Yeni dönemde çalışmayan kadınlar için el sanatları atölyeleri ve depremzede çocuklar için rehabilitasyon atölyeleri de düzenlenecek. Yıl sonuna kadar 520 çocuk ve yetişkin, düzenlenen atölyelerden yararlanacak.

  • 0
  • 303
Çimentaş Geleceğimize Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kentimiz İzmir Derneği’nin sosyal girişimi Kontak – Yenilikçi Öğrenme Merkezi ve Türkiye’nin önde gelen çimento ve beton üreticilerinden Çimentaş’ın geçen yıl başlattığı işbirliği bu yıl da sürecek. Maddi imkanı yetersiz çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sunmak üzere düzenlenen nitelikli eğitim çalışmalarına bu yıl, çalışmayan kadınlara yönelik düzenlenecek el sanatları atölyeleri de eklendi. İzmir’e gelen depremzede çocuklara yönelik rehabilitasyon atölyelerini de kapsayan protokolle, toplamda 520 kişiye ulaşılacak. Açılacak atölyelerin duyurusu ve başvuru için @kontakorgtr sosyal medya hesaplarından bilgi alınabilecek.

2022’de 500 çocuk yararlandı
2022 yılında başlayan işbirliği kapsamında, Çimentaş desteğiyle 300 çocuk robotik kodlama, 200 çocuk da kültürel miras atölyelerinden faydalanmıştı. Bu kapsamda atölyelere katılan çocuklardan oluşturulan Çimentaş Robotik Takımı katıldığı turnuvada 2 ödül kazanmıştı.

Bu yıl imzalanan protokolle robotik kodlama ve kültürel miras atölyelerine ek olarak çocukların afetlere hazırlıklı olmaları için tasarlanan Afetlere Hazırım Atölyesi hayata geçirilecek. 100 çocuğun faydalanacağı atölye kapsamında yenilikçi ve uygulamalı yöntemlerle çocukların, ülkemizde yaşanabilecek afetler ve önlemler konusunda farkındalık kazanması amaçlanıyor. Bu atölyenin yanı sıra 200 çocuk Keşif Atölyeleri, 100 depremzede çocuk da çeşitli içeriklerde 10 saat sürecek rehabilitasyon atölyelerine katılacak. Çimentaş ve Kentimiz İzmir Derneği bu çalışmaların sürdürülebilir olmasına büyük önem veriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv