Çin'de devasa tanıtım

  • 0
  • 1.079
Yazı Boyutu:

Yıllıkyolcu sayısı 80 milyonu aşan ve dünyanın en büyük havayollarından olan ChinaSouthern Havayolları ile China Central Television (CCTV)’nın dijital kanalıCCTV Discovery Journey Channel arasında oluşturulan işbirliği çerçevesinde, ikifirmanın kurduğu ortaklıkça hazırlanan “Air Hostesses New Discovery” isimliprogramda Türkiye’yi tanıtan 6 bölüm yayınlanacak. Ayrıca, China SouthernHavayolları uçuşlarında bu bölümleri yayınlayacak.

“Air Hostesses New Discovery” programekibi İzmir, Aydın, Denizli, Burdur, Efes, Çeşme’de 6 bölümlük çekimgerçekleştirdi. Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisiorganizasyonunda yürütülen çalışmalarda, Ege Maden İhracatçıları Birliği mermertanıtımı yaparken, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği kuruincir, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği zeytinyağı, FındıkTanıtım Grubu fındık bölgelerinde çekimlerde CCTV Discovery Journey Channelekiplerine eşlik etti. Ayrıca, Deri Tanıtım Grubu’da Türk deri sektörü ileilgili çekimleri koordine etti.

T
ürkiye’nin2013 yılında Ocak – Eylül döneminde yaptığı 3 milyar 803 milyon dolarlık madenihracatının 1 milyar 875 milyon dolarlık diliminin Çin Halk Cumhuriyeti’neyapıldığını anlatan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu BaşkanıArslan Erdinç, Türkiye’nin aynı dönemde Çin’e toplam ihracatının ise 2 milyar670 milyon dolar olduğunu, madencilik sektörünün Türkiye’nin Çin’e yaptığıihracatın yüzde 70’ini tek başına yaptığını söyledi.

T
ürkmadencilik sektörü için vazgeçilmez ihracat pazarı  konumundaki Çin’de Türkiye’nin ve Türkmadencilik sektörünün tanıtımının yapıldığı programa büyük önem verdiklerinianlatan Erdinç, “Çin’e ihracatımız arttığı gibi ortalama ihraç fiyatımızdaartıyor. 2012 yılının ilk dokuz aylık döneminde Çin’e 553 milyon dolarlıkdoğaltaş ihraç etmişken, 2013 yılının aynı döneminde yüzde 32’lik artışla 728milyon dolara ulaştık. Yılın son çeyreğinde yapacağımız ihracatla 1 milyardoları aşmayı hedefliyoruz. 2023 yılında Türkiye’nin 7 milyar dolarlık doğaltaşihracat hedefinde Çin’in 4 milyar dolarlık katkı koymasını bekliyoruz” diyekonuştu.

“AirHostesses New Discovery” Programı’nda Türkiye’nin tanıtılmasında Türkiye’ninPekin Ticaret Müşaviri Serah Kekeç’in girişimlerinin çok önemli olduğunu bunedenle Kekeç’e teşekkür ettiklerini kaydeden Erdinç, programın içeriği ileilgili şu bilgileri verdi; “Program kapsamında, China Southern Havayollarıhostesinin sunumunda, 5-6 önemli şehirde, 6 gün boyunca yapılan çekimleryayınlanacak. Söz konusu bölgenin tarihini, mutfağını, kültürünü ve temelürünlerini içeren tanıtıcı çekimler sunuluyor. Program için Türkiye’nin enönemli doğaltaş bölgeleri Denizli, Burdur, Antalya’da mermer ocaklarında vemermer fabrikalarında çekimler yapıldı. Bu çekimlerde programda geniş şekildeyer alacak. Çekimlerin 25 Aralık’da CCTV’de yayınlanması planlanıyor. Programkapsamında; Efes, Çeşme, Denizli, Burdur, Antalya illeri tarihi ve kültürelmekanlarında da çekimler yapıldı.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv