Çin’in 67. kuruluş yıldönümü kutlandı

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu Çin’in 67. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir resepsiyon düzenledi.

  • 0
  • 1.162
Çin’in 67. kuruluş yıldönümü kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu Çin’in 67. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir resepsiyon düzenledi.
Kaya İzmir Thermal & Convention’da düzenlenn resepsiyona İzmir’de yaşayan Çinliler’in yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Berki Dibek, Federal Almanya Başkonsolosu Thomas Gerlach, Yunanistan Başkonsolosu Argiro Papulyas ile fahri konsoloslar ve davetliler katıldı.

Gecenin ev sahibi olan Çin’in İzmir Başkonsolosu Zeng Xian Liu yaptığı konuşmada 67 yıl önce Cumhurbaşkanları Mao Zedong’un, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ilan ettiğini hatırlatarak, “O günden itibaren Çin Halkı ayağa kalkmıştır. Bu 67 yıl içerisinde, özellikle reform ve dışa açılma politikasının izlendiği 37 yıllık bir süreç yaşandı. Çin halkı omuz omuza vererek büyük bir dayanışma ve yoğun çalışmayla birçok mucize yarattı. Çin malı ürünler dünyaca tanınmış, ülkemizin ekonomisi dünyanın ikinci büyük ekonomisi konumuna geldi. İstihdam ve sivil gelir istikrarlı bir şekilde arttı” dedi.
 
2016 yılının Çin-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 45. kuruluş yıldönümü olduğunu ve iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde önemli bir yıl olduğuna da değinen Liu, “2010 yılında, Çin-Türkiye stratejik ortaklık ilişkisi kurulduğundan beri ikili ilişkiler sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde gelişmekte ve iki ülke üst düzeyde sıkı temasta bulunmaktadır. Ticaret bakımından, Çin-Türkiye ticaret hacimi 1990 yılındaki 238 milyon dolardan 2015 yılındaki 27.3 milyar dolara ulaşmıştır. Çin, Türkiye’nin ikinci büyük ticari ortağı ve Asya’daki en büyük ticari ortağı olmuştur. 2 yıl önce Çin İzmir Başkonsolosluğu’nun kurulması ikili ilişkilerin gelişmesinin somut göstergesi ve aynı zamanda Çin’in Ege Bölgesi’ne verdiği önemi göstermektedir. Burada İzmir Valiliği’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilgili makamların bize verdiği yardımlar ve gösterdikleri ilgi için teşekkür ederim” diyerek sözlerini “Yaşasın Çin-Türkiye dostluğu” cümlesiyle tamamladı. Konuşmanın ardından 67. yıl pastası kesildi.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Arşiv