Çin’in ‘Küçük Kırmızı Çiçekleri’ geliyor

  • 0
  • 791
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Çin Halk Cumhuriyeti’nin ‘Little Red Flower Art Troupe’-‘Küçük Kırmızı Çiçek Sanat Topluluğu’nu ağırlayacak. Çocuklardan oluşan topluluk, İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlenecek ‘Jiangsu’yu Yaşayın’ Kültür Festivali kapsamında 30 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 20.00’de Küçük Salon’da sahne alacak ve geleneksel Çin dans ve müzik kültüründen örnekler sunacak.
 
Türkiye’de Çin yılı
2012 yılı, iki ülke arasındaki kültürel bağlantıları ve diplomatik ilişkileri güçlendirmek amacıyla Türkiye’de ‘Çin Kültür Yılı’ olarak kutlanıyor. Bu çerçevede İzmir’de gerçekleştirilecek ‘Little Red Flower Art Troupe’ müzik ve dans gösterisinin yanısıra, ‘Jiangsu’yu Yaşayın’ Kültür Festivali açılış seremonisi ve resim sergisi de İzmir’de olacak. İZKA desteğiyle düzenlenen festivalin açılışı ile müzik ve dans gösterisi ücretsiz olacak. Festival çerçevesinde düzenlenen resim sergisi ise saat AASSM alt galeride, aynı gün (30 Nisan) saat 19.00’da açılacak.
Çin müziği ve kültürüne yönelik eşsiz bir deneyim yaşatacak olan program için İZKA’nın 489 81 81/146 nolu telefonundan bilgi alınabilir.
 
Küçük Kırmızı Çiçekler
Little Red Flower Art Troupe, 1950 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’nde kurulan ilk çocuk tiyatro topluluğudur. Bu topluluk örgün eğitim ile sanatsal gösterileri birleştiren Çin’in ilk çocuk sanat kurumlarından biridir. Ulusal ve yerel düzeyde birçok ödüle sahip olan Little Red Flower Art Troupe, Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika’da 20’den fazla ülkede gösteri gerçekleştirdi. Topluluk, geleneksel Çin dans ve müzik kültüründen oluşan bir konspetle izleyici karşına çıkıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv