Çizmeli Kedi ile Sezon açılışı

  • 0
  • 884
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en uzunsoluklu belediye tiyatrolarından biri olan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yenisezona iddialı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. 18 yılda, Türk Tiyatrosu’nanice genç yeteneği kazandıran Belediye Tiyatrosu, 6 Ekim’de, dünya klasikleriarasında yer alan çocuk oyunu “Çizmeli Kedi” ile “perde” diyecek.  

Charles Perrault’unyazıp, İstanbul Şehir Tiyatroları yönetmeni Can Doğan’ın uyarladığı oyunuZekeriya Hocalar yönetiyor. 6 Ekim 2013 tarihinde gala gösterisi ile başlayacakoyun bir sezon aralıksız Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde çocuklar içinsahnelenecek. 

Yaz dönemindekurslara katılan öğrenciler arasından seçilenlerle sahneye konan oyunun büyükuğraşlar ile hazırlandığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “BelediyeTiyatromuzda, tiyatroya meraklı öğrencilere ilk sahne deneyimi imkanısağlıyoruz. Burada başlayan sanat aşkı gelecekte belki de öğrencilerin mesleğiolacak. Salonlarımızın sayısını sürekli arttırırken, gösterilerimizi de aynışekilde çoğaltıyoruz. Belediye Tiyatromuz bu yıl çok daha iyi hazırlandı. Tümçocukları tiyatro izlemeye bekliyoruz“ dedi. Tiyatroya gitmekisteyenler ücretsiz davetiyeleri Ziya Gökalp Kültür Merkezi veya KültürMüdürlüğü’nden alabilir: Tel 0232- 366 44 59- 399 40 84 

Oyunun özeti
 
Kasabanın yaşlıdeğirmencisi öldükten sonra bütün işler çocuklarına kalır. Değirmenin sahibiKont Yorak üstün gücünü göstermek için değirmencinin kedisini büyüleyerekkonuşmasını sağlar. Miras paylaşımında kediye sahip olan Karabas zengin olmakve dünyayı dolaşmak içim maceraya atılır. Çizmeli kedi sahibi Karabas’ınhayallerini yerine getirmek için çabalar. Ayrıca kasabayı sömüren Kont Yorak’lamücadele eder. Kont Yorak’ın büyü gücüne karşı akıl ile mücadele eder. Bakalımhangisi galip gelecek? Oyununyazarı:Charles Perrault, uyarlayan Can Doğan, yönetmen Zekeriya Hocalar,Yönetmen yardımcısı Gamze Vardar, Dekor Sevcan Yenihayat, kostüm Petek Dinçer,müzik Türker Parmanbek, kareodrafi Melodi Sıcakyüz, ışık Birol Yılmaz, efektErdal Aygün, dekoratör, Salih Akkuş, Serdar İlbay.     
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv