Çocuklar böceksavar değil, böceksever olacak

  • 0
  • 787
Yazı Boyutu:

 EgeÜniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünde 2007 yılından beri TÜBİTAKdesteğiyle yürütülen Böcek Farkındalığı Yaratma (BÖFYAP-BÖCEK OKULU) projesiçocuklara kucak açtı.

Doğanın en kalabalık grubu olan böceklerhakkında bilgiye dayalı farkındalık yaratmayı amaçlayan proje Ege ÜniversitesiZiraat Fakültesi öncülüğünde, Tıp Fakültesi, İletişim Fakültesi ve TabiatTarihi Uygulama Merkezi tarafından yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında çocuklarçok sayıda atölye çalışmasına katılıyor. Bu kapsamda yağlı boya böcekresimleri, fotoğraf atölyesinde böcek resimleri, kukla atölyesinde böcekkuklaları ve bunun yanı sıra laboratuar çalışmaları ve doğa gezileri yapılıyor.

 Proje hakkında bilgi veren E.Ü ZiraatFakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Tezcan, “Bu projeyle nesilleri tehlikealtına giren böcekler hakkında doğru bilgiler vererek çocuklardaki korku veçekingenlik gibi duyguların bilgiyle birlikte böcek sevgisini dönüştürülmesineçalışıyoruz. Bu yıl çalışmalara 39 öğrenci katıldı. Bu şekilde böceksavar değilböceksever nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Projeyleböceksiz bir yaşamın değil böceklerle birlikte bir yaşamın doğruluğuna vurguyapılıyor” diye konuştu.

Proje çalışmaları kapsamında çekilenfotoğraflar ve yapılan böcek çalışmaları 29 Ekim 2013 tarihinde Tarihi HavaGazı Fabrikasında doğaseverlere sunulacak. İZMİR(Ege Ajans /Harun Altunkaya/Ulaş Üstündağ/ Yusuf Civaoğlu)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli gençler Gripin’le coştu

Öğrenciler bilim ve sanat şenliğinde bir araya geldi

Ege Üniversitesi 69 yaşında

Parsa, son yolculuğuna uğurlandı

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Arşiv