Yazı Boyutu:
Gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerle de adından söz ettiren Karabağlar Belediyesi, yaz aylarında farklı bir etkinliğe imza attı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün düzenlediği kurslara katılan çocuklar, haftanın bir günü farklı yerlere geziye gidecek. İlk gezi Kemalpaşada bulunan Kımız Çiftliği oldu.
Etkinlik kapsamında Kemalpaşa Kımız Çiftliğine giden çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi, atlara binerek keyifli vakit geçirdi. Ayrıca gezi kapsamında çocuklara, Kımız Çiftliği hakkında bilgi verilerek gezdikleri yerleri tanımaları sağlandı.
Yaz boyunca gezilere devam edilecek
Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen kurslar kapsamında eğitime katılan çocuklara, haftanın üç günü resim, yaratıcı drama, satranç, yabancı dil eğitimi verilecek. Böylelikle çocukların hem sanatsal yeteneklerini, dillerini ve çözümleyici düşünme yeteneklerini geliştirmeleri sağlanacak. Bu etkinlik kapsamında ayrıca, ailelere verilen ergenlik ve bağımlılık, ilk yardım, aile içi iletişim gibi seminerlerle de ailelerin çocuk yetiştirmede ve çocuklarıyla iletişimde daha bilinçli olmaları hedefleniyor.
4 Eylülde sona erecek
Kurslara katılan çocuklar eğitimlerinin yanı sıra gezilere de katılarak farklı bir deneyim yaşayacak. Kemalpaşa Kımız Çiftliği ile başlayan geziler kapsamında Sasalı, Meryem Ana, Seferihisar ve İzmirdeki bazı müzeler de yer alacak. Toplam 8 hafta süresince devam edecek olan etkinlik 4 Eylülde sona erecek.










