Çocuklar resim yetenekleriyle sanatseverleri büyüledi

  • 0
  • 653
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji’nin düzenlediği; “Ben Olsaydım” projesi kapsamındaBüyükçiğli ve Bahattin Tatış Yerleşkelerinin 2.3. ve 4. Sınıf öğrencilerininPablo Picasso ve Leonardo Da Vinci’nin resimlerini yorumladıkları resim sergisiEge Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (Mediko) SergiSalonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Sergidekonuşan İzmir Özel Türk İlköğretim Okul Müdürü Erdoğdu Özcan resmin tarihihakkında bilgi verdi. Özcan, “ Resmin tarihi Adem ve Havva’nın elma hikayesikadar eskidir. İlk resim sergileri insanlar tarafından mağaralarda taşduvarlara yapılan resimlerle başlamıştır. İlk insanlar öncelikleyaşanmışlıklarını resim etmişler, gördüklerini duvarlara çizmişler, taşbloklara kazımışlardır. Biz bugün sanata ve sanatçıya verilen değeri göstermekistedik. Bir hafta sürecek sergimizin gezenlerinin bol, yorumlarının yolgösterici olmasını diliyorum.  Emeğigeçen çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Özcan,  “Sergi; 70 eserden oluşuyor.  Amacımız çocukların sanata ve sanatçıyaverilen değerini anlamalarını sağlamak. Sergi ile Pablo Picasso ve Leonardo DaVinci öğrencilere tanıtıldı.  Öğrencilerdenünlü ressamların resimlerinin yorumlanması istendi. Eğitim,  6-10 yaş arası resme ilgi duyan çocuklaraverildi. Öğrenciler, eğitim ile birlikte kendi yeteneklerini ortaya çıkarmaşansı yakaladı” diye konuştu.

2.Sınıf Öğrencisi Eylül Dündar, “ Resim yapmak beni çok mutlu ediyor. Kendikendime resimlerimi çizebiliyorum ve hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadım.Resim yapmak gerçekten çok keyifli”

DerinNalbant, “ Şu an 2. Sınıftayım. İlk resim yapmaya başladığımda çok zorlandım.Biraz çalışarak ve hocalarımdan yardım almayarak resimlerimi yapıyorum.  Şu anda çok mutluyum ve ilerleyen hayatımdaprofesyonel olarak resim işini yapmak istiyorum”

Ledeyna Sidre , “3.sınıfta okuyorum. Resim yapmaya ilk başladığımda çok zorlandım ama öğretmenlerimbana çok yardım etti. Resimlerime çok uzun zaman ayırıyorum ve ilerleyenzamanlarda tekrar resim yapmak istiyorum” diye konuştu.
Ufuk Kendirci-Halil Ak-İZMİR(Ege Ajans)-
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv