Çocuklar ve anneleri turnuvada buluştu!

  • 0
  • 578
Çocuklar ve anneleri turnuvada buluştu!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 
Bayraklı Belediyesi anne ve çocukları ilk kez satranç turnuvasında buluşturdu. Turnuvada anne ve çocuklar karışık olarak yarıştı. Büyük mücadeleye sahne olan turnuvada objektiflere renkli görüntüler yansıdı.

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliğinin organizasyonuyla Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen anne-çocuk-minikler turnuvası büyük çekişmelere sahne oldu. 132 çocuk, 75 çift anne ve çocuk satranç turnuvasında ter döktü. Aileler çocuklarının heyecanına tribünden ortak oldu. Etap etap yapılan turnuvada anne ve çocuk kategorisinde rakiplerini dize getiren Eren Kaan-Atiye Balıkçı birinci oldu. Orçun-Sevcan Baykut ikinci, Pelin-İvda Budak anne çocuk üçüncü oldu. Çocuklar kategorisinde ise birinci İsmail Güngördü, ikinci Yağız Efe Çetin, üçüncü Defne Ağzıkara oldu. 2007 ve sonrası doğumlu minikler kategorisinde ise Umut Temir birinci, Eyüpcan Karataş ikinci, Beril Uyduk üçüncülüğü elde etti. Turnuva boyunca anne ve çocukların heyecanı yüzlerine yansıdı bu da renkli görüntüleri beraberinde getirdi.

İLK KEZ TURNUVAYA KATILDILAR
Şampiyonanın tamamlanmasının ardından ilk üçe giren tüm branşlardaki sporculara kupa ve madalya takdim edildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Turnuvada ilk kez anne ve çocuk kategorisi branşı açıldı. Kısa bir süre önce anne ve çocukları için satranç kursu açtık. Kursumuza ilgi gerçekten yoğun oldu. Anneler ve çocukları orada öğrendiklerini turnuvada sergilediler. Belediye olarak satranca büyük önem veriyoruz. Sıklıkla turnuvalar düzenliyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv