“Çocuklar ve Kentler” EgeArt Sanat Günleri ile İzmir’de

  • 0
  • 747
“Çocuklar ve Kentler” EgeArt Sanat Günleri ile İzmir’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaratıcı Çocuklar Derneği, Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki şehirlere odaklanan “Çocuklar ve Kentler” etkinliğinin üçüncüsü, Ege Üniversitesi’nin 60.yıl kutlamaları çerçevesinde 6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında düzenleniyor.
“Çocuklar ve Kentler” İzmir etkinliği; EÜ Atatürk Kültür Merkezi ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 24 Mayıs – 14 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Açılışa, İzmir dışından Yaratıcı Çocuklar Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut, Multi Channel Developers Yönetim Kurulu Başkanı Esra Oflaz Güvenkaya, Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu Başkanı  Av. Figen Özbek, Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu üyeleri, EPOS7 Derneği’nin üyeleri ve “Sanatçılar Okullarda” plastik sanatlar sergisinde yer alan  ve öğrencilerle birlikte çalışan duayen sanatçılar katılacak.

Etkinlik Ege Üniversitesi ve Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu, Multi Channel Developers, “Çocuk Hakları” konulu fotoğraf sergisinde Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş., Fotopya Fotoğraf Sanatı Portal’ı, “Çocuk Hakları ve Yolun Başındakiler” karikatür sergilerinde Aydın Doğan Vakfı, “Sanatçılar Okullarda” plastik sanatlar sergisinde Epos 7 Derneği işbirliğinde Türkiye’den 300’e yakın okulun katılımıyla düzenleniyor.

DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAMAK
Yaratıcı Çocuklar Derneği, Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki şehirlere odaklanan “Çocuklar ve Kentler” etkinliğini 2013 yılında başlatıldı. Her yıl farklı kentlerde sürdürülen Çocuklar ve Kentler etkinliği kapsamında çocukların kaynaşması, birbirlerini ve değişik kentlerdeki kültürel değerleri, sanatsal becerilerini geliştirerek tanımalarının sağlanması, kentlerin etkileşiminde çocuklar aracılığıyla bir köprü kurulması ve kültürel miras algısına sahip bir nesil yetişmesini sağlayarak dünya barışına katkıda bulunulması hedefleniyor.

EGEART SANAT GÜNLERİ İLE 3. KENT İZMİR
“Çocuklar ve Kentler” etkinliğinin ilki 10 Nisan – 10 Mayıs 2013 tarihleri arasında Gaziantep Belediyesi’nin katkıları ile İstanbul ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin işbirliğinde Gaziantep’te, ikincisi ise Edirne Valiliği’nin himayelerinde Edirne ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin işbirliğinde 14 Nisan - 04 Mayıs 2014 tarihleri arasında Edirne’de gerçekleştirildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv