Çocuklarımıza Atatürk’ü ve Cumhuriyeti anlatın

  • 0
  • 756
Çocuklarımıza Atatürk’ü ve Cumhuriyeti anlatın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Belediyesi’nin eğitimci ordusu ile 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel gerçekleşen kahvaltıda buluştu. Başta BELGEM olmak üzere Belediye çatısı altında görev yapan öğretmen, eğitmen ve uzmanların bulunduğu toplantı da, hem BELGEM’in yeniden açılması hem de öğretmeleri kutlandı. Hazırlanan pastayı tüm katılımcılarla birlikte kesen Başkan Atila, Bornova Belediyesi çatısı altında görev yapan tüm eğitimcilerden Cumhuriyetçi ve Atatürk bireyler yetiştirmelerini istedi.

Bornova Belediyesi’nin eğitimci ordusu 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Şahin Tepesi Restorant’ta gerçekleşen kahvaltıda buluştu. Bu özel günde 48’i BELGEM öğretmenleri olmak üzere Mevlana Toplam ve Bilim Merkezi, Genç Kaşifler Bilimevi, BBŞT(Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu) Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, Kadın Konuk Evi, Kadın Danışma Merkezi, Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri ile Belediye’nin Spor, Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda görev yapan uzman ve eğitmenlerin de bulunduğu  176 çalışan katıldı.

Çifte kutlama
Öğretmenler bu özel gün için Mutfak Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanan pastayı, kendilerini yalnız bırakmayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte kesti. Çifte mutluluk yaşanan buluşmada hem Öğretmenler Günü, hem de BELGEM’in Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden açılması kutlandı. Mesleklerini Bornova Belediyesi çatısı altında sürdüren öğretmen, eğitmen ve uzmanlara 24 Kasım hatırası olarak kalem ve flaş bellek hediye edildi.

Yanlışlardan dönülmesine öncülük ettik
İzmir’de toplam 14 bin öğrenciye 6 belediyenin eğitim hizmeti verdiğini ifade eden Başkan Atila, “Bu belediyelerden ikisi Halk Eğitim desteğiyle bu hizmeti sürdürüyor. En dikkat çekici olan ise 14 bin öğrencinin 6.500’ünün Belediyemiz çatısı altında eğitim alıyor olması. Rakamlar BELGEM’in ne kadar önemli işlev üstlendiğini açıkça gösteriyor.” dedi. Belediye dershanelerinin kapatılması sürecine değinen Başkan Olgun Atila, “Bornova Belediyesi olarak gösterdiğimiz tepkilerle çok önemli iki yanlıştan dönülmesine öncülük ettik. Bunların ilki BELGEM’in önünde yaptığımız eylem. İkincisi ise Cinsel İstismar Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesine yönelik olarak Büyük Park’ta gerçekleştirdiğimiz etkinlik. Artık daha da hırslandık. 6.500 olan öğrencisi sayısını 10 bin-15 binlere çıkarmak eğitim kenti kimliğimizi daha da geliştirmek istetiyoruz” diye konuştu.

Atatürk’ü ve Cumhuriyeti anlatın
Bornova Belediyesi çatısı altında görev yapan tüm eğitimcilerden Cumhuriyetçi ve Atatürk bireyler yetiştirmelerini isteyen Başkan Olgun Atila, “Hangi derste, hangi kursta olursanız olun mutlaka çocuklarımıza Atatürk’ü ve Cumhriyetin önemini anlatın. Sizler başımızın tacınısınız. Bu ülke sizlerin sayesinde bugünlere geldi. Bu anlamda ne kadar önemli bir iş yaptığınızı aklınızdan çıkarmayın” diye konuştu.

Zorlu süreçte yanımızdaydınız
Toplantı da dileyen öğretmenler de söz alarak görüşlerini ve isteklerini dile getirdi. BELGEM’İN idareci ve öğretmenleri  zorlu süreçte kendilerine destek olan mağdur olmamaları için her türlü önlemi alıp proje üreten Başkan Atila ve ekibine teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv