Çocukların zeytin hasadı sevinci

Yaşar Üniversitesi öğrencileri, zeytinin tarladan soframıza geliş hikayesinin bilinmesi adına sosyal sorumluluk projesi hazırladı, proje kapsamında çocuklar, üniversiteli abla ve ağabeyleri ile Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ‘nü gezdi, zeytin hasadına katıldı.

  • 0
  • 290
Çocukların zeytin hasadı sevinci
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tarladan büyük emeklerle soframıza gelen gıdaların geçtiği üretim süreçlerinin öğrenilmesi amacıyla Yaşar Üniversitesi Gıda ve Tarım Topluluğu öğrencileri sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Bu kapsamda üniversiteli gençler, pilot çalışmasına bu yıl başlanan projede ilköğretim çağındaki öğrenciler ile Bornova’daki Tarım ve Orman Bakanlığı Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde buluştu. Sevinç Koleji’nden yaklaşık 50’ye yakın öğrenci, zeytinin sofralarımıza geliş hikayesine tanık oldu. Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün tesislerini gezen öğrenciler daha sonra zeytin hasadı için tarlaya girdi. Heyecanları yüzlerine yansıyan öğrenciler, ağaçlardan elleriyle tek tek zeytin topladı. Hasadı yapılan kasa kasa zeytinler daha sonra sofralar için işlenmeye gönderildi.

‘GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR’

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, bu proje ile gıda ürünlerinin tarladan sofraya geliş süreçlerinin, gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını söyledi.

Uzel, şöyle konuştu: “Günlük yaşamımızda tüketimi rutin hale gelen bazı gıda ürünlerinin, aslında ne kadar zahmetli işlemlerden geçerek sofralarımıza geldiğini çocukların da görmelerini istedik. Tabağımızdaki tek zeytin tanesinin hikayesinde bile aslında kapsamlı bir planlama, iş gücü, emek, teknik ve uygulama bilgisi ile laboratuvar-kalite kontrol süreçleri gibi zahmetli süreç yatıyor. Çocukların da bu üretim sürecini tam anlamıyla öğrendiği keyifli bir etkinlik oldu. İleride öğrenci hedef kitlesi genişletilerek, mevsimine uygun farklı tarım-gıda ürünlerine yönelik olacak şekilde zenginleştirilerek projenin devamlılığını sağlamayı istiyoruz.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Vize sorunu geçici bir süreç

Arşiv