Coşkulu kutlama

  • 0
  • 596
Yazı Boyutu:

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıher zamanki coşkusunu bu yıl da sürdürdü. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'naçelenk sunulmasıyla başladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü nedeniyleCumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen ilk törene İzmir Valisi MustafaToprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu veGarnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile  resmi ve sivil erkan katıldı. Çelenkler sunuldu,saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Daha sonra Vali MustafaToprak, anıt şeref defterini imzaladı.Vali Mustafa Toprak, Anıt Şeref Defteri’ne  yazdıklarını yüksek sesle okudu: "Cumhuriyetin90'ıncı yıldönümünü en büyük bayram olarak milletçe büyük bir coşku,  gurur ve heyecanla kutluyoruz. Kurduğun vebize emanet ettiğin Cumhuriyeti bir yenilenme, modernleşme ve aydınlanmaprojesi olarak görüyor, hayat tarzı olarak görüyor ve benimsiyor ve yaşıyoruz.Başta Cumhuriyetimiz olmak üzere, gerçekleştirdiğin inkılaplar sayesindegösterdiğin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefine kararlılıkla ilerliyoruz.Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilke ve inkılaplarınla yaktığınaydınlanma ışığını söndürmeden taşıyacağız. Cumhuriyetimizi ve getirdiklerinikoruyarak ve daha da geliştirerek sonsuza dek yaşatacağız. Bu konuda en büyükgüvencemiz aydınlık geleceğimize inanan yüce Türk milletidir. Milli mücadeleyizaferle noktaladığın, Cumhuriyetimizin temellerini attığın İzmir'de azizhatıran önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhun şad olsun."
Gün boyu çeşitli etkinlikler süren kutlamalar gece de konserve fener alayı, havai fişek gösterileri ve İzmir Valisi Mustafa Toprak’ınBalçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu’nda verdiği resepsiyon ile sürdü.
 
 
 
 
 
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emek ve dayanışma vurgusu

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Arşiv