Cumhuriyet ayakta alkışlandı

  • 0
  • 1.058
Yazı Boyutu:

NarlıdereBelediyesi, Cumhuriyetin 90.yıl kutlamalarına Atatürk Kültür Merkezi’ndedüzenlediği etkinliklerle devam ediyor. Utku Erişik’in ‘Hoş Gelişler Ola’ adlıgösterisini izlemek için AKM’ye akın eden Narlıdereliler, Erişik’in anlatımıylaizlerken Cumhuriyet coşkusunu yeniden yaşadılar.   

Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenenetkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe BaşkanıCafer Esen, ADD Narlıdere İlçe Başkanı Mükerrem Demir, CHP Narlıdere ilçeüyeleri,  Belediye meclis üyeleri,öğretmenler ve Narlıdereliler katıldı. 

MustafaKemal’in askerleriyiz
Yaklaşık iki buçuk saat süren Utku Erişik’in bugüne dekgündeme getirilmemiş gerçeklere ışık tutan bilgileri, yaklaşık 250 fotoğrafeşliğinde tiyatro sahnesine taşıyan ‘Hoş Gelişler Ola’ adlı gösterisini izleyenNarlıdereliler ayakta alkışladı. Narlıdere AKM salonunu dolduran izleyicileringösteri sonunda ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları ile başlayan coşku,hep birlikte andımızın okunması ile devam etti. 

Cumhuriyet’imizinetrafı sınırlandırılamaz
 
Gösterinin sonundaUtku Erişik’e Narlıdereliler adına çiçek takdim eden Narlıdere belediye başkanıAbdül Batur salona hitaben yaptığı konuşmada Cumhuriyetin ne kadar önemli birkazanım ve emanet olduğunu hiçbir şekilde unutulmaması gerektiğine dikkatçekti. Batur “ Bu inanılmaz gösteriyi tüylerimiz diken diken olarak izledik.Utku Erişik’e sizler adına çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kutlanmasınıönleyecek tedbirlerin alındığı günümüzde, Narlıdere’nin sivil inisiyatifleri buanlayışa çok güzel bir cevap verdi. Sivil toplum kuruluşları, hemşeriderneklerimiz ve halkımız Demokrasi meydanında Atamıza çelenklerimizi sunduk veCumhuriyetimizi coşkulu bir şekilde kutladık. Cumhuriyet öylesine faziletli birkurumdur ki, etrafı sınırlanacak ve kutlamaları kısıtlanacak bir anlayışdeğildir. Cumhuriyet coşkusu bahçe duvarları arasına, kısıtlı alanlara sığmaz.Sivil toplum örgütleri, hemşeri dernekleri ve bizler, kutlamalarımızı ‘Cumhur’ile beraber demokrasi meydanında gerçekleştirmeye devam edeceğiz. 29 Ekimsaat:19.00’da hiçbir sınır olmadan, tüm vatandaşlarımızı, Atatürk’ün bizlereemanet ettiği Cumhuriyetin coşkusunu yaşayacağımız Fener alayına, Demokrasimeydanında gerçekleştireceğimiz konserimize katılmaya davet ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından etkinliğin düzenlemesinde katkı verenNarlıdere ADD ilçe Başkanı Mükerrem Demir, Utku Erişik’e29 Ekim 1929 tarihinde Ankara Palas’ta gerçekleştirilenkostümlü Cumhuriyet Balosu’nda çekilmiş bir Atatürk fotoğrafını hediye etti.Utku Erişik, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un takdim ettiği çiçeği hergösterisinde olduğu gibi salonda bulunan bir öğretmene verdi.……………………
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Emek ve dayanışma vurgusu

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Arşiv