Cumhuriyet'in ilk yılları tuvallerde

  • 0
  • 1.031
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi’nin Karşıyaka Karşıyaka Dergisi işbirliğiyle düzenlediği “Cumhuriyetin İlk Yıllarında Karşıyaka” etkinliği Latife Hanım Köşkü’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte eğitimci-yazar Yücel İzmir’li Cumhuriyet’in ilk yıllarının Karşıyakası’nı anlatırken, “Atölye Ufuk“ suluboya grubu ressamları da o dönemini anlatan resimleriyle bir sergi açtı.
 
Latife Hanım Köşkü Anıevi gibi anlamlı bir mekanda gerçekleşen etkinlikte, Türkiye’nin Kurtuluş Savaşını sonuçlandırma süreci ile Cumhuriyet aydınlanmasını anlatan Yücel İzmirli, “Karşıyaka Atatürk’ün istediği çizgide hep öncü olmuştur. Kız Muallim Mektebi,  Karşıyaka Orta Okulu, Karşıyaka Lisesi bu aydınlanmaya katkı koymuştur. Bu nedenle Atatürk İzmir’e geldiğinde Karşıyaka’ya da çoğu kez uğramıştır. Bugün hala hayatta olan Atatürk’ü gören son nesil bunun canlı örneğidir. Herkes saygılı, sevgi dolu, birbirine yardım eden ve başarılı olmak için adeta kenetlenen bir kentti. Yüz yılını dolduran KSK yöneticileri, futbolcuları Kurtuluş Savaşı’nda gönüllü olup savaşa katıldılar” dedi.
 
Etkinlik kapsamında açılan sergide ise, KAROK ve Atölye Ufuk’a devam eden sanatçılar Karşıyaka’nın Cumhuriyet dönemi fotoğraflarından esinlenerek yaptıkları tabloları Karşıyakalılar’ın beğenisine sundu.  Suluboya tablolardan oluşan 72 eserin sergisi Latife Hanım Köşkü’nde törenle açıldı. Açılışın ardından Karşıyaka Belediyesi zemin katına taşınan sergi bir hafta süreyle gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Arşiv