Cumhuriyet Kadını Şapka Müzesi açıldı

  • 0
  • 3.131
Cumhuriyet Kadını Şapka Müzesi açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Defileyle başlayan organizasyonda Atatürk'ün Kastamonu'da taktığı şapkası sergilendi.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi İzmir Şubesi tarafından Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi'nin Cumhuriyet kadını Şapka Müzesi açıldı ve şapka defilesi düzenlendi.



Ege Palas Oteli'ndeki geçici müze ve defileye eski Devlet Bakanları İmren Aykut, Işılay Saygın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu,  Türk Kadınlar Konseyi İzmir Şube Başkanı Süheyla Diker, Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan  ve çok sayıda İzmirli kadın katıldı.

Defile; 1921 yılında Bugünkü Olgunlaşma Enstitüsü olan Çiçek ve Sepet Mektebi'nde Hasip Akıncı tarafından yapılarak Atatürk'e hediye edilen ve Türkiye'de üretilmiş ilk şapka ile başladı. Ardından Korcan Karar'ın sunumu ile Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri Osmanlı'dan günümüze 50 şapkayı sundular. Defile bittikten sonra varsa şapkanızı giyin gelin diyen yetkiliiler misafirler arasından Zuhal Yorgancıoğlu'nun başı olduğu jüri ile en salondaki en güzel şapkayı seçip ödüllendirdiler. Ödülün sahibi Zeynep Çakır oldu.
Zuhal Yorgancıoğlu, Zeynep Çakır
Tülay Yaman, Nevdar Dönmez
Nazlı Hepşenkal,  Türkegül Kocaoğlu, Nazan Pedükcoşkun
Suzan Kurt,  Nurişah Kim
Eda Baysak
Şafak Fişek, Işılay Saygın, İmren Aykut
Jale Gelgör
İlgi Oğuzbayır
Asuman Kapancıoğlu
Ayşegül İnceoğlu
Beki Şikar
Hanzade Dramalı Ökten

Binnur Sağ

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv