Cumhuriyete yaraşır kutlama

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) geçen yıl pandemi nedeniyle gerçekleştiremediği Cumhuriyet Kutlaması’nı İzmir Arena’da üyeleri ve davetlilerle kutladı.

  • 0
  • 4.058
Cumhuriyete yaraşır kutlama
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) geçen yıl pandemi nedeniyle gerçekleştiremediği Cumhuriyet Kutlaması’nı İzmir Arena’da üyeleri ve davetlilerle kutladı. Atatürk ile ilgili yazdığı kitaplar ve binlerce Atatürk fotoğrafına sahip koleksiyonu ile tanınan Yazar Hanri Benazus’un da katıldığı gecede davetliler Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşarken, ellerinde Türk bayrakları ile İzmir Marşı, Onuncu Yıl Marşı ve Gençlik Marşı’nı hep bir ağızdan söylediler.

Gecenin açılış konuşmasını yapan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, bu gecede emeği geçen ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, “Yüce Milletimiz, büyük zorluklar neticesinde kazanılarak kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah içerisinde yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışmaya devam ederek geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içerisindedir. Büyük bir coşku ve sevinç içerisinde olduğumuz bu mutlu günde, başta ulus olarak çok şey borçlu olduğumuz, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm konuklarımız ve Türk milletinin cumhuriyet bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Daha sonra sahneye gelen Yazar Hanri Benazus ise  çocukluk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk ile Aydın Ortaklar’daki karşılaşmasının anlatırken, Atatürk’ün bu ülke için büyük bir şans olduğunu ve değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını söyledi. Benazus, Türk milletinin bir ferdi olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, ömrünün sonuna kadar Atatürk’ü her platformda anlatmaya devam edeceğini kaydetti. 
Gecenin sponsorları Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Aykaya Plastik, FB Aksesuar, Erans Gümrükleme, Narkonteks ve Polytropon firmalarına geçmiş dönem başkanları teşekkür plaketleri verdi. Cumhuriyet’in 98. yıl pastası coşku ile kesilmesinin ardından Barış Sarıkaya Zeybek Grubu’nun gösterisi ilgiyle izlendi. Funda Öncü ve Orkestrası geceyi, coşku ile hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ile noktaladı.

Songül Becerik,  İlknur Becerik, Sümbül Çelebi, Övge Yıldızhan, Ceyda Göllü,  Fatma Kaya, Aysel Kaya, Berfin Kaya

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ BUTONU TIKLAYINIZ

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv