Cunda’dan Cazın ustaları geçti!..

  • 0
  • 1.084
Yazı Boyutu:

Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nda gerçekleştirilen Uluslararası İzmir Caz Kampı’nda eğitim veren dünyaca ünlü caz sanatçıları bu kez Ayvalık Cunda Adası Ortunç Tesisleri’nde caz severlere unutulmayacak bir konser verdiler.
  
Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University İşbirliği ile düzenlenen Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nda (SKSF)  başlayan ilk Uluslararası İzmir Caz Kampı’na katılan cazın ustaları bu kez Cunda Adası’nda Ortunç tesislerinde caz severlere unutulmayacak bir konser verdiler. Cazın ustaları klasik cazın yanı sıra Güney Amerika ezgileriyle izleyenleri cazın gizemli dünyasına götürdüler.
Dünyada konularında da sayılı caz sanatçılarından olan Vokalde Katja Cruz, Bateride Howard Curtis, Gitarda Adam Larrabee, Piyanoda Bob Hallahan, Trompette Victor Haskins ve basta Andrew Randazzo’nun oluşturduğu “Jazz Masters” gurubu caz severlere ve tatilcilere cazın nasıl yapıldığını gösterdiler.
 
İzmir Caz Kampı’nda önce teorik bilgi veren usta cazcılar daha sonra SKSF’nin atölyelerinde genç müzisyenlere ilgilendikleri müzik aleti ile uygulamalı ders yapıyorlar. Cazın ustaları istek üzerine Ayvalık Cunda Adası’nda müstesna bir yeri olan, kültür ve sanata verdiği destekle tanınan Ortunç Tesisleri’nde müzikseverlerle buluştular. Konser önce Piyanoda Bob Hallahan’ın eşlik ettiği Katja Cruz’un bir şarkısıyla başladı. Daha sonra sahneye cazın ustaları çıkarak klasik cazdan örnekler sundular. Zaman zaman Katja Cruz’un sahneye çıkarak bosonava ve Güney Amerika ritimlerinde söylediği şarkılar izleyenleri mutlu etti.
Grubun gecenin geç saatlerine dek süren konseri büyük alkış aldı. Önümüzdeki Cuma günü yine aynı tesiste bu kez cazın ustalarının oluşturacağı başka bir grup sahne alacak.
 
KONSER VERECEKLER
SKSF atölyelerinde ve Jazz And Blues Arts Studio’da başlayan kamp sürecinde ve sonrasında Cunda Adası’nda üç konser verecek olan cazın ustaları Konak Belediyesi’nin katkılarıyla Alsancak’ta ve Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nın her Perşembe düzenlediği Günbatımı Müzik ve Eğlence gecelerinde sahne alacaklar.  
SKSF Müdürü Mehmet Refik Soyer, caz sanatçılarının her birinin dünya çapında tanındığını anımsatarak, “Bu sanatçıların oluşturacağı gruplar İzmir içinde ve Cunda Adası’nda konserler de verecekler. Bu müziğin her kesim tarafından tanınması için çaba harcayacaklar. Bu konuda kültüre destek veren belediyelerin çabalarını da unutmamak gerek” dedi.
 
Uluslararası İZMİR CAZ KAMPI Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University İşbirliği ile düzenleniyor. Yaşar Üniversitesi, ABD'den VCU, James Madison University, Avusturya'dan Graz Kunst Üniversitesi, Soyer Kültür Sanat Fabrikası'nın destek veriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv