Dağ köyünde Uluslararası Caz Kampı!..

  • 0
  • 1.294
Yazı Boyutu:

Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University İşbirliği ile Aliağa’da terk edilmiş dağ köyü Karaköy’de düzenlenecek ilk Uluslararası İzmir Caz Kampı’nda Amerika’nın eğitim devlerinden oluşan bir kadro eğitim verecek. Kamp sonrasında Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nın öncülüğünde düzenlenecek “Cunda Müzik Günleri”nde Caz Kampı hocaları ve öğrencileri 4 gün sahne alacaklar.
 
İzmir, Uluslararası İzmir Caz Kampı ile yine bir ‘İlk’e imza atıyor. Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University İşbirliği ile Aliağa’da terk edilmiş dağ köyü Karaköy’de düzenlenecek ilk Uluslararası İzmir Caz Kampı’nda Amerika’nın eğitim devlerinden oluşan bir kadro eğitim verecek. Kamp sonrasında Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nın öncülüğünde düzenlenecek “Cunda Müzik Günleri”nde Caz Kampı hocaları ve öğrencileri 4 gün sahne alacaklar.
Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) Jazzz & Blues Arts Studio’da düzenlenen tanıtım gecesinde Emre Kartari, Ayça Kartari ve arkadaşlarının caz dinletisinden sonra Caz Kampı ve Cunda Müzik Günleri ile ilgili bilgiler verildi.
SKSF Müdürü Mehmet Refik Soyer yaptığı konuşmada Emre Kartari’nin projesi olan Uluslararası İzmir Caz Kampı’nı yürekten desteklediklerini belirterek, “Kamptaki eğitim sonrası Cunda Adası’nda desteklediğimiz Cunda Müzik Günleri’nde dünyaca ünlü caz hocaları ile öğrencileri 4 gün sahne alacaklar ve caz severlere unutulmayacak anlar yaşatacaklar” dedi.
 
Projeye öncülük eden Emre Kartari de yaptığı bilgilendirmede, Uluslararası İZMİR CAZ KAMPI’nın Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University İşbirliği ile düzenlendiğini, Yaşar Üniversitesi, ABD'den VCU, James Madison University, Avusturya'dan Graz Kunst Üniversitesi, Soyer Kültür Sanat Fabrikası'nın desteği verdiğini söyledi. Kampta; dünyaca ünlü caz sanatçıları, Dena Derose (Piyano), Annette Giesriegl (vokal), Katia Cruz (vokal), Howaard Curtis, (Bateri)Adam Larrabee (Gitar-Banço), SKip Gailes (Saksafon) Robert Hallahan (Piyano) ve kendisinin (Bateri) dersi vereceğini belirten Emre Kartari, kampın 5 Temmuz’da başlayacağını ve 20 Temmuz’da sona ereceğini ilk aşamada 25 öğrenci hedeflediklerini bildirdi. Kampın terk edilmiş Karaköy’de kurulan 3 katlı Tolgonay Sanat Hanı’nda düzenleneceğini kaydeden Kartari, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yaz 5 Temmuz'da başlayıp 20 Temmuz'da sona erecek olan kampın kapıları her yaştan ve seviyeden müziksevere açık. Katılan her öğrenciye kendi seviyesine göre ders verilecek. Güne mis gibi dağ havasıyla yoga ve meditasyonla başlayan öğrenci ve öğretmenler gün boyunca gerçek bir kampta olacaklar. Akşamında ise o gün en büyük gelişmeyi gösterenin başköşesinde oturacağı kocaman tahta masada hep birlikte yemek yemenin, günün yorgunluğunu atmanın keyfi çıkarılacak. İki hafta devam eden öğrencileri çok değerli bir fırsat bekliyor: Kamptaki hocalarıyla birlikte Cunda Müzik Günleri'nde sahne almak. Başvuru ile ilgili olarak kampın web sitesinde (http://vcujazzcamp.com/TR) ayrıntılı bilgi alınabilir”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv