DAHA GÜLER YÜZLÜ BİR DÜNYA İÇİN ÇOCUKLAR BİRARADA

  • 0
  • 900
Yazı Boyutu:

Çocuk dostu Kent olmak için UNİCEF’e başvuran Seferihisar Belediyesi Avrupa Dram Buluşması adı altında 12 ülkeden 96 çocuğu biraraya getirdi. Çağdaş Drama Derneği ve Seferihisar Belediyesi’nin işbirliği ile Seferihisar’da gerçekleşen Edered Türkiye buluşmasının 5. gününde ülkeler yeteneklerini sergiledi. 
 
Seferihisar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda gerçekleşen ülkeler gecesinde Fransa, Rusya, İngiltere, Danimarka, İsviçre ve Türkiye'li öğrenciler hazırladıkları gösterilerle kendi kültürlerini yansıttı.
Çeşitli kültürlerden gelen çocukların ve genç insanların sosyal etkileşimleri için fırsat sağlayan ve eğlenceli bir öğrenme süreci olan buluşma kapsamındaki ülkeler birbirini tanıyor eğlencesinde katılan Belediye Başkanı Tunç SOYER ve Çağdaş Drama Derneği Başkanı Doç. Dr. Ömer Adıgüzel gençlerin yaptıklarından etkinlendiklerini belirttiler.
Buluşmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Çocuk Dostu Seferihisar” projesi çerçevesinde bizim için çok anlamlı ve değerli bir buluşmaya daha ev sahipliği yapıyoruz. EDERED (Avrupa Drama Buluşmaları) kapsamında Avrupa’dan 12 farklı ülkenin çocuklarını Çağdaş Drama Derneği işbirliğiyle Seferihisar’da misafir ediyor ve Seferihisarlı çocuklarla buluşturuyoruz. Uzun yıllardır Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirilen ve bu yıl Türkiye’de düzenlenecek olan bu çok özel buluşmaya ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük mutluluk duymaktayım. EDERED organizasyonu altında ilçemize gelişiniz ve gerçekleştireceğiniz çalışmalar sadece sizin için değil bizim içinde çok besleyici ve öğretici. Sizinle birlikte bu kalan 9 gün boyunca öğrenmeye devam edecek, yaşayacak ve eğleneceğiz. Sizinle birlikte sizler için daha güler yüzlü bir dünya için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi
 
EDERED
“European Drama Enconters/ Avrupa Drama Buluşmaları”  EDERED, 1982 yılından bu yana hemen hemen her yıl belirlenen bir ülkede bu organizasyonu gerçekleştiriyor. Türkiye’deki partneri Çağdaş Drama Derneği, tiyatroda ve sosyal yaşamda yaratıcı dramanın bir yöntem ve bir ders olarak yaygınlaştırılması amacı ile 1990 yılında kurulmuş olup 2011 yılından beri EDERED üyeleri arasında yer alıyor. Buluşmaların temel amacı, drama ve tiyatro yoluyla kültürlerarası bir etkileşim oluşturmak. 2012 yılı EDERED buluşması Türkiye’nin ilk Çocuk Dostu Kenti olma yolunda çalışan İzmir’in Seferihisar ilçesinde gerçekleşiyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv