Daha iyi bir dünya için yeni yollarda sağlık

  • 0
  • 732
Yazı Boyutu:

İzmir’in ve Türkiye’nin hedeflediği “EXPO 2020” ye doğru  “Daha iyi bir dünya için yeni yollarda sağlık” hedefi doğrultusunda gerçekleştirilecek. “11. Sağlık Halk Kongresi” sağlık konusunda doğru bildiğimiz yanlışlarla, yanlış bildiğimiz doğrular, güncel olarak tartışılan sağlık problemlerini halkın anlayacağı bir şekilde masaya yatırmayı programlıyor. 7-8 Mart 2012 tarihlerinde E.Ü Muhittin Erel Anfisi’nde gerçekleştirilecek konferansta bazı bilgiler uygulamalı olarak paylaşılacak.
 
Ege Üniversitesi tarafından 11.’nsi gerçekleştirilecek olan “Sağlık Halk Kongresi”nin EXPO hazırlıklarına  denk gelmesinin kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Candeğer Yılmaz, “EXPO demek bizim ülke olarak dünyaya belirlediğimiz konuda söyleyecek bir şeylerimizin olması demek. 11. Sağlık Halk Kongresi  de bizim için heyecanı tamamlayan, bunun  içini doldurmaya çalıştığımız başka özellikleri olan bir kongre haline geldi” dedi.
Bu sene halktan gelen ve merak edilen konuları seçtiklerini ifade eden Prof.Dr.Yılmaz, “Konularımız arasında şişmanlık, şeker hastalığı her zamanki yerini koruyor. Kemik erimesi, fiziki aktivite, sağlıklı kalmak konusunda hareketleri  yine size nasıl yapacağınızı göstererek aktaracağız.” diye konuştu.
 
ALTERNATİF TIP DA VAR
Bu yıl seçilen konular arasında alternatif tıpın da bulunduğunu söyleyen Rektör Prof.Dr.Yılmaz özetle şu açıklamayı yaptı:
“Nedir alternatif tıp? Eğri midir, doğru mudur? Yararlı mıdır? Bunun dışında tartışılan ilaçlar ve besinler arasındaki etkileşimler, organik gıda, salça ve konserve, saklama süreleri, su ve saklama kapları ile ilgili merak edilenler, ilk yardım ve daha pek çok konuda aklımızı kurcalayan sorular cevabını bulacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv