DANİEL BUREN’İN "YELKENLER/TUALLER"İ İZMİR'DE

  • 0
  • 747
DANİEL BUREN’İN
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

6. Uluslararası Egeart Sanat Günleri kapsamında İzmir'e gelen, sanatın sergileme alanını hayatın içine taşıyan ve hazırladığı yelkenleri İzmir körfezinde yarışan Daniel Buren’in "Voiles/ Toiles" adlı sergisi İzmirli sanatseverler ile buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen buluşmada Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,  Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Semih Ötleş, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Bülent Özkan, İsveç İzmir Fahri Konsolosu-İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış’ın yanı sıra çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. 

Savaş sonrası dönemin en önemli çağdaş sanatçıları arasında yer alan Daniel Buren’in imzası haline gelmiş beyaz aralıklarla bölünen renkli çizgilerden oluşan ve Karşıyaka Yelken Kulübü önünden başlayarak İzmir Körfezi’nde yarışan tuval yelkenli tekne filosu sergi açılış kokteyline katılan sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Daniel Buren ve ekibi tarafından video ve fotoğraf çekimleri yapılarak ölümsüzleşen yarışın katalog ve video-art cdleri sergi süresince kapalı devre ekranlardan yayınlanacak.

Bundan önce Berlin (1975); Cenevre (1979); Lozan (1980); Thun (1983); Villeneuve D'ascq (1998/99); Tel-Aviv (1999); Sevilla (2004); Grasmere (2005); Cenevre (2005)'; İstanbul (2011)’de sergilenen  "Voiles/ Toiles" 14 Aralık 2015’e kadar gezilebilecek. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv