DEDAM’DA TÜRKÇE ÖĞRENEN ÖĞRENCİLERİ SERTİFİKALARINA KAVUŞTU

  • 0
  • 639
DEDAM’DA TÜRKÇE ÖĞRENEN ÖĞRENCİLERİ SERTİFİKALARINA KAVUŞTU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEDAM)’nde Türkçe öğrenen yaklaşık 100 öğrenci sertifikalarını aldı. 55 ülkeden gelen öğrenciler, hem Türk kültürünü hem de Türkçe’yi öğrendi. Törende Türkçe şiirler ve şarkılar söyleyen öğrenciler, harmandalı oynadı. Öğrenciler DEDAM’daki eğitimlerinin ardından lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam edecek.

DESEM’de düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse ve Prof. Dr. Recep Yaparel, DEDAM Müdürü Prof. Dr. Doğan Günay, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü ile Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Metin Ekici katıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, yaklaşık bin 200’ü yabancı uyruklu olmak üzere 68 bin öğrencisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, başarılı bir eğitim yılını geride bıraktığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Füzün, dünyanın değişik yerlerinden gelen öğrencilerin Dokuz Eylül Üniversitesi’nde eğitim almalarından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Yabancı uyruklu öğrencilerimizin ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin fahri elçisi olacaklarına inanıyorum. Dil, mühendislik, tıp, hukuk gibi tüm bilim dalları çok önemlidir. Ancak hayatta en önemli şey, dünya barışıdır. Hepinizin dünya barışı için elinizden gelen tüm gayreti göstermenizi istiyorum. Dünyanın mutlu olabilmesi için savaşların son bulması gerekiyor” dedi.  

DEDAM’ın, dil araştırmaları ve dil öğretimi yapmak amacıyla kurulduğunu belirten Müdür Prof. Dr. Doğan Günay, “Mezun olan tüm öğrencilerimi kutluyorum. Yaklaşık 1 yıldır Türkçe’yi öğrenen öğrencilerimin başarılarıyla gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti, değişik ülkelerden gelen öğrencilerin iyi bir eğitim alıp, rahat etmeleri için tüm imkânlarını seferber etti” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv