Demirtaş ve Tonya’dan 19 Mayıs Marşı

İzmirli müzisyenler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Covid19 pandemi günlerinde unutmadılar. Birçok sosyal sorumluluk projesine imzasını atan İzmirli sevilen sanatçı Yılmaz Demirtaş ve aranjör Aydın Tonya, ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na özel marş yazdılar.

  • 0
  • 622
Demirtaş ve Tonya’dan 19 Mayıs Marşı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli müzisyenler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Covid19 pandemi günlerinde unutmadılar. Birçok sosyal sorumluluk projesine imzasını atan İzmirli sevilen sanatçı Yılmaz Demirtaş ve aranjör Aydın Tonya, ‘19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na özel marş yazdılar.


19 Mayıs 1919’un ülkemiz için en önemli günlerden biri diyen sanatçılar; ‘Üzerimize düşen sorumluluklarımız var ve bunları yerine getirmek her Türk evladının görevidir. Atatürk'e olan minnet borcumuz var ve yazılan gerçek tarihe saygı ve değerimizi müzisyen kimliğimizle sunmaya çalışıyoruz’ dediler. Marşın sözlerinde meği geçen İzmir milli kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ ve İzmir şairler bestekarlar derneği ( İZŞABED) Başkanı Halim Akın'a teşekkürlerini ilettiler. Sanatçılar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 100. Yıl Marşı'nı yapıp "İzmir'in Çocukları" ile seslendirip bir klip hazırlamışlardı.

 

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Marşı Sözleri:

 

Fikri hür vicdanı hür

Atatürk gençleriyiz

Yolumuz Cumhuriyet

Başka bir yol bilmeyiz

Elele hep birlikte

Biz böyleyiz...

 

Bugün 19 Mayıs

Biz ata yolundayız

Samsun’dan çıktık yola

Başarmak zorundayız

Emanet ettin bize

Gazi Mustafa Kemal

Dün bugün ve yarın

Hep senin yanındayız  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv