Demokrasi kültürünün tam merkezinde kadınlar yer alıyor

Narlıdere’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği’nin Genel Kuruluna katılan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Demokrasi kültürünün tam merkezinde kadınlar yer alıyor. Bir toplumda kadınların sorunlarını çözemezsek o toplumda demokrasi var diyemeyiz” dedi

  • 0
  • 148
Demokrasi kültürünün tam merkezinde kadınlar yer alıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli kadınların, kente aidiyet duygularını geliştirmeyi ve yerel politikaya aktif katılımlarını sağlamayı amaçlayan İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği’nin Genel Kurulu, Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Birliğin dönem sözcülüğünü yürüten Narlıdere Kent Konseyi Kadın Meclisinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in yanı sıra Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Şimşek, Narlıdere Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Banu Ufacık ve 11 ilçeden gelen üyeler katıldı.

ÇABALARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Genel Kurulu’na ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Engin, “Demokrasi kültürünü Narlıdere’mizde en güzel şekilde yaşatıyoruz. Narlıdere Kent Konseyi ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Demokrasi bir uzlaşmadır. Kent Konseylerimiz de bu konuda önemli bir görev üstleniyor. Biz her zaman katılımcı, özgürlükçü ve çoğulcu anlayışı, birlikte iş yapmayı savunuyoruz. İşte bu anlayışın, demokrasi kültürünün tam merkezinde kadınlar yer alıyor. Bir toplumda kadınların sorunlarını çözemezsek o toplumda demokrasi var diyemeyiz. Şu an ülkemizde can yakıcı iki büyük konu var. Kadınların sorunları ve uyuşturucu ile mücadelede yaşanan sıkıntılar. Bu iki sorunu çözebilir miyiz? İnat edersek, üstüne gidersek, yeterli insan kaynağını bu alanlara aktarırsak çözeriz. Biz Narlıdere’de kadınlar için kooperatif kurduk, istihdam yarattık. Beşinci anaokulumuzu yapıyoruz. Yarının büyüklerine okul öncesi desteği sağlıyoruz, annelerinin sosyal hayata katılımını destekliyoruz. Sizlerin çabaları bizler için çok değerli. Ülkemiz için, insanlarımız için, kadınlar ve çocuklar için yaptığınız her şey için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

AYRIMCILIK SON BULSUN İSTİYORUZ
Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Şimşek ise konuşmasında kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet, çocuk yaşta evlilikler, eğitim, ulaşım ve cinsiyet ayrımcılığı gibi sorunlara dikkat çekti. Birliğin dönem sözcülüğünü yürüten Narlıdere Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Banu Ufacık da, “Biz Kadınlar demokrasinin toplumsal barışın hüküm sürdüğü şiddetsiz hukuka dayalı kimseye nefret söyleminin olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Ayrımcılığın ortadan kalktığı eşit, özgür bir yaşam ancak böyle mümkün olabilir” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Maratonu'nda ÇYDD İzmir Şubesi, Koşu ve Bağışta Zirvede!

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Arşiv