Demokrasi zirvesi

  • 0
  • 492
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, gençlik buluşmasına ev sahipliği yaptı. 8 üniversiteden 60 öğrenci, anayasa değişikliğinin gündemde olduğu bir dönemde demokrasi üzerine 3 gün boyunca kafa yordu. Ekonomi, küreselleşme, refah toplumuna geçiş gibi konular da ele alındı...
 
 
Gediz Üniversitesi, gençlik zirvesine dönüşen Sosyal Bilimler Kampı’nı (SOBİKA) geleneksel hale getirdi. Gedizli öğrencilerin kurduğu Gri Düşünce Topluluğu tarafından 5 ay sonra 2’ncisi gerçekleştirildi. Bu kez Boğaziçi, Bilkent, Ankara, Turgut Özal, İstanbul, Çukurova, Fatih ve Gediz üniversitelerinden 60 öğrenci katıldı. Fatih Üniversitesi Politika Kulübü ile Turgut Özal Üniversitesi Bilim ve Medeniyet Kulübü de SOBİKA’ya destek verdi.
 
Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Çokgezen, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nilgün Toker, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, Turgut Özal Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mahmut Akpınar ve Gediz Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mete Ulaş Aksoy seminerleriyle yer aldı. Üç gün boyunca adeta beyin fırtınası estirildi. Ülkemizin iş ve dış politikalarına mercek tutuldu, ekonomik gelişmeler, küreselleşme, refah toplumuna geçiş, Batılılaşma, sivil toplum-devlet ilişkisi konuları ele alındı. Bilimsel makaleler okundu, değerlendirmelerde ve fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Geleceğe ışık tutuldu
Öne çıkan başlık ise anayasa değişikliği ve demokrasiydi. Üniversiteliler ile akademisyenler, anayasa değişikliğinin gündemde olduğu bir dönemde hem durum tespiti yaptı hem de olabilecekler üzerine kafa yordu, geleceğe ışık tuttu. Okuma, araştırma, sorgulama, düşünme ve düşündüklerini söyleyebilme becerilerinin geliştirilmeye, akademik bakış açısının kazanılmaya çalışıldığı SOBİKA final yemeğiyle sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv