Deniz ve balıkçılık bayramı sona erdi

Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı sona erdi. Bayramın son gününde balık tutma, balık ağı örme ve onarma yarışmasının yanı sıra bayanlar plaj voleybol turnuvası büyük ilgi gördü.

  • 0
  • 807
Deniz ve balıkçılık bayramı sona erdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı sona erdi. Bayramın son gününde balık tutma, balık ağı örme ve onarma yarışmasının yanı sıra bayanlar plaj voleybol turnuvası büyük ilgi gördü. Son gün 4 tonu aşkın balık ekmek ikram edildi. Böylece üç gün boyunca toplam 10 ton balık ekmek dağıtılmış oldu.

Bayramın son günü tekneyle balık avlamaya çıkan amatör balık avcıları  en değerli ve en büyük balığı tutmak için yarıştı. Yarışmanın sonunda Erdinç Altınoğlu, Zekeriya Eren ve Tolga Avcı ilk üç dereceye girdi. Dereceye girenlere ödül olarak altın verildi.

Bayanlar Plaj Voleybol Turnuvası’nda da Özateş Spor şampiyonluk kupasını kazanırken, Ra Spor ikinci, Güzelbahçe Belediye Spor da üçüncülük kupasını aldı. Turnuvaya katılan tüm oyunculara madalya verilirken, dereceye girenlere Boyner’den hediye çeki verildi. 

Balık Ağı Örme ve Onarma Yarışmasında ise Nagehan Surkultay birinci olurken, ikinciliği Sadiye Gündoğan, üçüncülüğü ise Şerife Sarak aldı.

Dereceye girenlere ödülleri Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam ve belediye meclis üyeleri İsmail Kandemir ile Yaşar Üremiş, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ünal Görgün verdi.
Bu arada sektör temsilcilerine de katılım plaketleri verildi.
Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı kareoke yarışması ve fasıl heyetinin seslendirdiği şarkılarla son buldu.
 
10 TON BALIK DAĞITILDI
Üç gün süren Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı’nı değerlendiren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bayramı düzenleme nedenlerinin “Çok dertli olan balıkçıların sorunlarını gündeme getirmek” olduğunu ve sektörün sesi olarak bu sorunlara çözüm getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan İnce, “Balıkçılılık sektörü çok büyük bir ekonomiye sahip. Teknelerin yapımından izole edilmesine, elektronik cihazlarından barınaklara kadar uzanan bir sektör. İşin en güzel tarafı da bu sektör İzmir’de büyük bir hızla gelişiyor. Ulusal konseptli bayram ise bu gelişmede pusula görevi gördü” dedi. 7 kilometre denize kıyısı olan Güzelbahçe’nin 3 balıkçı barınağıyla sektörün öncüsü olduğuna dikkat çeken Başkan İnce, “Deniz her yerde var ama biz balık için en güzel yerin Güzelbahçe olduğunu ve marka değerinin giderek yükseldiğini biliyoruz. İstiyoruz ki denizle bütünleşen daha geniş katılımlı bayramlarda hep bir arada olalım. Bunun için yalnızca bayramda değil yılın her günü tüm misafirlerimizi balık için Güzelbahçe’ye bekliyoruz” diye konuştu.

GELENEKSEL HALE GELECEK
Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan da bayramın hedeflerine ulaştığını belirterek, “Balıkçılık bayramı bizim için fırsat oldu. Sektöre büyük canlılık kazandırdı. Mutlaka geleneksel hale gelmeli” diye konuştu.
Tarım Artı Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi ise balık tüketimini artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu etkinliği yapmamızın en önemli nedeni Türkiye’de ciddi bir et açığının olmasıdır. Bunu da sadece balıkla kapatabiliriz. Yurt dışından hem canlı hayvan hem de karkas et ithal ediyoruz. Ancak üç tarafımız denizle çevrili ve balığımız bol, bu kullanılırsa et açığı kapanır. Bayram bunu bize gösterdi, çünkü 3 gün boyunca 10 ton balık tüketildi. Bu da gösteriyor ki vatandaş ile balığın buluşturulması gerekiyor. Bu gerçekleşirse tüketim istenilen düzeylere ulaşacaktır” dedi
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv