Deniz, Yusuf ve İnan’a Güzelbahçe’te tiyatrolu anma

  • 0
  • 545
Deniz, Yusuf ve İnan’a Güzelbahçe’te tiyatrolu anma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği 6 Mayıs Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anma gecesinde “Deniz, mavi bir sevda” isimli tiyatro gösterisi yapıldı.

Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda sahnelenen oyunu ünlü tiyatro sanatçısı Utku Erişik yönetti. Gençlik kollarına üye 30 gencin rol aldığı oyuna Güzelbahçeliler büyük ilgi gösterdi. 500 kişilik salona sığmayan konukların bir bölümü oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı.
Oyun öncesinde izleyenlere hitap eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Gerçekçi ol imkansızı iste diyen 3 yiğit Amerika’ya, Nato’ya ve yurdu  Emeperyalistlere peşkeş çekenlere karşı özgürlük ve bağımsızlık için mücadele ettiler. Darağacındaki 3 fidanı saygı ve özlemle anıyorum. Tüm yurtseverleri, devrimcileri 7 Haziran seçimlerinde uyanık olmaya davet ediyorum” dedi.
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, “Denizler yaşıyor. Bir Deniz öldürüldü, binlerce Deniz doğdu. 68 kuşağı, 78 Kuşağı şimdi de Gezi gençliği çıktı. Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri sonsuza dek yaşatacağız.” diye konuştu.

“Son kullanma tarihi 7 Haziran”
CHP İzmir Milletvekili Adayı Ednan Arslan, 7 Haziran seçimlerinde bu faşist iktidardan Denizlerin, Berkin Elvanların, Ali İsmail Korkmazların hesabını soracağız” dedi.
CHP Milletvekili Adayı Tacettin Bayır, “ 70’li yılların sonunda ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen diyen Ecevit denemindeki gibi iktidara yürüyoruz. Bunların son kullanma tarihleri 7 Haziran” dedi.
CHP Milletvekili Adayı Murat Bakan ise “Şeyh Bedrettin, Hallacı Mansur, Pir Sultan Abdal, Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile Mustafa Kemal Atatürk ölmedi. Onlar yaşıyor. Yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi.

CHP Güzelbahçe İlçe Gençlik Kolları Başkanı Vural Gezer, “43 yıl önce bugün; özgürlüğün ayaklarının altından tabure çekildi. Bedenler yok olur, düşünceler baki kalır. Denizlerin bedeni yok edildi ama düşüncelerini biz yaşatacağız. Bugün 6 Mayısı anıyoruz ama ülke olarak içinde bulunduğumuz dönem 43 yıl öncesinden bile tehlikeli. Cumhuriyet kurulduğundan beri bugünkü kadar zedelenmedi, örselenmedi” diye konuştu.
Gezer, “Ülkeyi parsel parsel satan, halkı aç yatırıp dini siyasete alet eden zihniyeti hep birlikte alkışla protesto edelim” dedi ve salonu dolduran izleyecilerle birlikte toplu protesto alkışı yapıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

17. Kolordu Şehitleri’nin anısı yaşatılıyor

Hükümetimizin alacağı her tedbirin ihracatı destekler nitelikte olması gerekmektedir

Tarımın güçlü yarınlarına inanıyoruz

Kamuda Tasarruf Paketi Değerlendirmesi

Bu paket ilk adım olarak görülmeli

Arşiv