DENİZCİLİK FAKÜLTESİ MEZUNLARI MESLEK HAYATINA “VİRA” DEDİ

  • 0
  • 976
DENİZCİLİK FAKÜLTESİ MEZUNLARI MESLEK HAYATINA “VİRA” DEDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 2014-2015 mezunlarını, Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle uğurladı. Denizcilik sektörünün önemli temsilcilerinin bir araya geldiği törene; Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dekan Prof. Dr. Güldem Cerit, Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Osman Bilgin, ‘Uluslararası Ortak Lisans Programı’ (UOLP) çerçevesinde işbirliği yapılan ve çift diploma imkanı sunan Amerika Birleşik Devletleri Maine Maritime Academy Dekan Yardımcısı Prof. Susan Loomis, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İzmir Liman Başkanı Mustafa Çankaya, Onur Konuğu olarak da Denizcilik Fakültesi’nin 1993 yılı ilk mezunu ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk katıldı.

Tören öncesi konuşan Denizcilik Fakültesi Birincisi Reha Memişoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Denizlere hükmeden dünyaya hükmeder’ sözünü hatırlatarak, “Atatürk ilkelerinin ışığında bizlere eğitim veren hocalarımıza, Türkiye’de denizcilik eğitiminde daima öncü olmayı benimsemiş fakülteme bu konuşmayı yapıyor olmaktan büyük onur ve gurur duyarım. Bu mezuniyet töreniyle, ülkemiz sorumlu ve bilinçli yurttaşlar kazanmıştır. Bizlerin önünde yeni ufuklar açan tüm değerli hocalarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit 189 öğrencinin mezun olduğu törenin bir Amerikan üniversitesi ile ilk kez ortak mezuniyet töreni olmasının altını çizerek, “Bu sene ilklerin senesi oluyor. Türkiye’de az sayıda bulunan Başmühendislik unvanına sahip arkadaşımız Mustafa Nuran Hocamız doktorasını aldı. Yine kaptan olan Hocamız Ender Asyalı bu sene profesörlüğünü aldı. Türkiye’de kaptan profesör unvanına sahip birkaç kişiden birisi olan hocamızın da fakültemizde bünyesinde olmasından gurur duyuyoruz. Bu mezuniyet töreninde de ilk çift diploma alacak öğrencimiz var. Öncelikle aileleri olarak sizlere, böylesine değerli evlatlar yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerime de öğrenim hayatlarında olduğu gibi meslek hayatlarında da yanlarında olacağımızı hatırlatıyor, sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Amerikan Maine Maritime Academy Dekan Yardımcısı Prof. Susan Loomis uluslararası ortak lisans programı çerçevesinde ilk mezununu veren törende bulunmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Ortak mezuniyet töreninin ilk mezunu Metehan Barshan Maine Maritime Academy mezuniyet töreninde de yer almıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi ile kültürlerarası ilişkileri güçlendirecek bir misyonu üstlenmiş bulunmaktayız. Bu ilişki kapsamında yalnızca öğrenci değil öğretim elemanı değişimi de söz konusudur. Böylece geleceğin denizcilerini yetiştirme de eğitim anlayışımızı güçlendiriyoruz. Bu açıdan entelektüel mirası güçlendirmek ve karşılıklı anlayışı güçlendirmek çok önemlidir. Bu süreçte sundukları katkılardan dolayı Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Prof. Dr. Güldem Cerit’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, İzmir’in öğrenci sayısı bakımından en büyük üniversitesi olduğunu belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi kuruluşundan bu yana denizci bir üniversitedir. Öncelikle aileleri, bugün meslek sahibi olan evlatları yetiştirdikleri için kutluyorum. Dört dörtlük adam olmanın temel dört şartı var. Birincisi yorulmadan çalışmak, ikincisi ise adaletli olmaktır. Ben bir tıpçı olarak her işin başı sağlık değil adalettir, adalet olmadan sağlığın önemi kalmaz diyorum. Hoşgörülü olmak da çok önemli. İnsanların önce kendisine hoşgörülü olması lazım. Aynı zamanda edepli olmak çok önemli, hayatımızın her alanında edepli olmalıyız. Son olarak da Atatürk İlkeleri’nin ışığından ayrılmamak gerekir. Atatürkçü olmak demek onun kurduğu Cumhuriyeti ilelebet müdafaa etmektir. Bu duygularla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Denizcilk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit tarafından Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’e Denizci Rektör unvanın veren bir plaket sunuldu. Fakültede dereceye giren öğrencilere, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Prof. Dr. Güldem Cerit tarafından belgeleri verilirken, sektör temsilcileri tarafından da ödülleri verildi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv