Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Dikili’de Kutlandı

Denizcilik tarihinin en önemli günlerinden biri olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Dikili’de coşkuyla kutlandı.

  • 0
  • 400
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Dikili’de Kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Denizcilik tarihinin en önemli günlerinden biri olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Dikili’de coşkuyla kutlandı.  Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95’inci yılı Dikili’de, Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün de katılımıyla gerçekleşen günde geleneksel yağlı direk yarışmaları ve su sporları etkinlikleri düzenlendi. Dikili Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Denize ve denizciliğe önem
Etkinlikte konuşan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın önemine değinerek, “1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj kanunu ile kendi kara sularımızda egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı ilan etmiş olmamız münasebetiyle biz bugünü Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlamaktayız. Bu anlamlı gün 1926 yılından günümüze kadar da değişik yarışma ve etkinliklerle kutlanıyor, bizler de bu anlamlı günü daha da geliştirerek yaşatmaya kutlamaya devam edeceğiz. Pandemiden dolayı hasret kaldığımız bu tür etkinlikleri bundan sonraki süreçte hep birlikte coşkuyla gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'mızın 95. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm deniz şehitlerimizi rahmetle anıyor, denizciliğe ve deniz sektörünün gelişmesinde emeği geçen herkesin bayramını kutluyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Arşiv