Depremzede çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projesi

EÜ İletişim Fakültesi tarafından, Tıp Fakültesi ile Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) paydaşlığında yürütülen “Deprem ve Çocuk” sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında çekilen video klipler; depremden etkilenen çocuklara nasıl yaklaşılmasının yanı sıra psikolojik destek sağlanması konusunda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler içeriyor.

  • 0
  • 650
Depremzede çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremlerinin ardından tek yürek olan Ege Üniversitesi, deprem sonrası yaraları sarmak adına sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor. EÜ İletişim Fakültesi tarafından, Tıp Fakültesi ile Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) paydaşlığında yürütülen “Deprem ve Çocuk” sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında çekilen video klipler; depremden etkilenen çocuklara nasıl yaklaşılmasının yanı sıra psikolojik destek sağlanması konusunda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler içeriyor. Kliplere, EÜ Televizyonu Youtube kanalından ulaşılabiliyor.

Proje kapsamında depremzede çocuklara psikolojik destek vermeyi ve depremin yaşattığı travmayı hafifletmeyi amaçladıklarını belirten EÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve Medya Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilgehan Gültekin “Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından ülke olarak derin bir acıya büründük. Maddi manevi kayıpların yaşandığı bu doğal afette, şüphesiz ki çocuklar en derin acıları tattı. Depremzede bir çocuğumuza maddi destek sağlamanın yanı sıra, manevi ve ruhsal olarak onun nasıl yanında olabiliriz diye düşündük. Burada, gerek çocuğumuzun anne babasına, anne babasını kaybetmiş çocuklarımızın ise yakınlarına ve elbette ki bizlere büyük görev düşmekte. Bu sebeple projede, yaşanan afetin depremzede çocuklarımıza vermiş olduğu ruhsal hasarı en aza indirmeyi hedefliyoruz. Depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri nasıl tedavi edilebilir, deprem sonrası çocuğun korku ve kaygılarıyla başa çıkmada anne-babaya düşen görevler nelerdir, anne ve babasını kaybeden depremzede çocukların korku ve kaygılarıyla nasıl başa çıkılabilir, depremzede çocuğun yanında olan yetişkinler ne yapmalıdır, devlet eliyle depremzede çocuklara psikolojik açıdan nasıl destek sağlanır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık” dedi.

EÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Özbaran, depremde ebeveyn kaybı yaşamış bir çocuğa uygun bakım ve yas süreci desteği verirken hata yapmamak ve onu daha fazla travmatize etmemek gerektiğinin altını çizdi. Çocuklar için travmatik olay ya da durumun, temel güven duygusunu ve kontrol duygusunu zedelediğini belirten Prof. Dr. Özbaran, bunun onarılması için öncelikle sağlanması gereken şeyin güvenlikli ortam ve temel ihtiyaçların karşılanması olduğunu belirtti.

Toplamda üç klip ve her bir bölümü ortalama 4 dakika süren videolardan oluşan “Deprem ve Çocuk” projesinin koordinatörlüğünü ve kurgusunu doktora öğrencisi Hülya Arslaner Hamarat, kameramanlığını Tolga Geç, yayın sorumluluğunu Yasemin Kuleyin, yönetmenliğini Ayşe Alpak, grafik tasarımını Ozan Ahmet Aytemur üstlendi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv