DER’İN FİKİRLER DERİ TASARIM ve ÜRETİM YARIŞMASI’NDA BULUŞUYOR

  • 0
  • 1.749
Yazı Boyutu:

Türk deri sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği “Deri Tasarım ve Üretim Yarışması” düzenliyor. Deri Tanıtım Grubu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteğiyle düzenlenen yarışmada, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri takımlar halinde yarışmaya hazırlanıyor.

Ege Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, bu organizasyon sayesinde 160 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olan dünya deri sektöründe Türk derisinin konumunu sağlamlaştırmak, deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini desteklemek, özgün fikirler geliştirmek, uzun vadede genç yeteneklerin deri sektörüyle işbirliğini ve buluşmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

GENÇ YETENEKLER KENDİ TASARIMLARIYLA YARIŞIYOR
Ege Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Zandar ve Denetim Kurulu Üyesi Eyüp Sevimli’nin çalışmalarıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda yarışacak olan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri hazırladıkları nihai tasarım çalışmalarını Ege İhracatçı Birlikleri’nde sanayici ve ihracatçılara sundu. Bu toplantıda sunulan tasarımların deri üretimine uygun olup olmadığı, nasıl geliştirilebileceği gibi unsurlar sanayici ve ihracatçılar tarafından genç tasarımcılarla paylaşıldı.

2023 YILI İHRACAT HEDEFİ 4.5 MİLYAR DOLAR
Türkiye’nin geleneksel ihracat sektörlerinden deri ve deri mamülleri sektörünün 2023 yılı ihracat hedefinin 4.5 milyar dolar olarak belirlendiğini anlatan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, “Türkiye’nin deri ihracatında yakaladığı başarının 2012’de ve daha sonraki yıllar boyunca  ivme kazanarak artacağını umuyoruz. Deri ürünleri ayakkabı, saraciye ve konfeksiyonda Türk ürünlerinin tercih edilir olması için tasarım ve üretim yarışmaları çok önemli bir misyon üstlenecek. Türkiye, 2023 yılında 4.5 milyar dolarlık deri ve deri ürünleri ihracatı hedefliyor. Ege Bölgesi’nin deri ve deri ürünleri ihracat hedefi ise 500 milyon” diye konuştu.

Gerçekleştirilen yarışmalar, çeşitli organizasyonlar sayesinde özgünleşmenin sağlanacağını ve kendi tasarımlarımızın da moda dünyasında değer kazanmasının mümkün olacağını dile getiren Galiko, bu sayede Türk deri ürünlerinin dünya pazarlarında aranan bir ürün olmasının sağlanacağını sözlerine ekledi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 5 BİN TL
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin, Deri Tanıtım Grubu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteğiyle düzenlediği “Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda takımların konsepti ise; 2012-2013 Sonbahar-Kış moda trendleri olan Rocker, Vintage, Yabani Yapraklar ve İçgüdüsel Tansiyon olarak tespit edildi.

Yarışma sonucunda birincilik ödülü: 5.000 TL, ikincilik ödülü: 3.000 TL, üçüncülük ödülü: 2.000 TL olarak belirlendi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü öğrencilerinin takım halinde yaptıkları çalışmaların değerlendirileceği yarışmanın ödül töreni ve sergisinden oluşacak olan final organizasyonunun 23-24 Mayıs 2012 tarihlerinde İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenmesine karar verildi.

Deri Tasarım ve Üretim Yarışması ile ilgili detaylı bilgilere www.derinfikirler.net internet adresinden ulaşabilirsiniz

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv