Dereceye giren öğrencileri Rektör kaydetti

  • 0
  • 490
Dereceye giren öğrencileri Rektör kaydetti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi’ne yerleşmeye hak kazanan 9.961 öğrenciden 3000’e yakını kaydını E-Devlet üzerinden elektronik kayıt olarak gerçekleştirdi. Elektronik kaydı tercih etmeyen öğrenciler bizzat üniversiteye gelerek Merkez Kütüphanesi’nde kayıtlarını yaptırıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof. Dr. Semih Ötleş,  kayıtların ilk gününde Ege Üniversitesi  Merkez Kütüphanesi’ne gelerek velileri ve öğrencileri yalnız bırakmadı. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Yılmaz 2015 ÖSYS sonucuna göre ilk bine girerek Ege Üniversitesi’ne  yerleştirilen ve çoğunluğu Tıp Fakültesini oluşturan öğrencilerin kayıtlarını bizzat kendisi yaptı. Prof. Dr. Yılmaz, aileleriyle birlikte öğrencileri tebrik ederek öğrencilere Ege Üniversitesi’nin 60. yıl rozetini yaktı.

Ege Üniversitesine kayıt için gelen öğrencinin üniversiteye kayıt işlemi yaklaşık 1 dakika sürüyor. Kaydını gerçekleştiren öğrencilere Ege Üniversitesi’nin öğrencisi olduğunu belgeleyen “Öğrenci Kimlik Kartı” veriliyor. Ayrıca kayıtta hiç bekletilmeyen gençlere Rektör, Rektör Yardımcıları ve Daire Başkanlarının seslendirdiği “Öğrenci El Kitabı” cd’si ile “Ozpack” hediye ediliyor.

Her gün iki bine yakın öğrencinin kayıt işlemlerinin yapılacağı Ege Üniversitesi’nde; ilk gün Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi ile Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’nu kazanan öğrenciler kayıtlarını yaptırdı.
2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYS sonucuna göre yerleşen 9.961, yabancı uyruklu 305, yatay ve dikey geçiş ile gelecek 765, özel yetenek sınavı sonucuna göre 376, lisansüstü 2350 olmak üzere ek kontenjanlar ile birlikte 14.000 öğrencinin Ege Üniversitesi ailesine katılacak.
Elektronik kaydı tercih etmeyen öğrenciler 07 Ağustos 2015 tarihine kadar bizzat üniversiteye gelerek Merkez Kütüphanesi’nde kayıtlarını yaptırabiliyor.

Üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerin lise mezuniyetleri E-Devlet üzerinden MEB aracılığı ile erkek adayların askerlik durumları ise yine E-Devlet üzerinden MSB aracılığıyla sorgulanacağından öğrencilerden kayıt için herhangi bir evrak istenmiyor.(
İZMİR(Ege Ajans/Emre Cem Sevinç-Nurdan Dinçer)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv