Deriye doğal izler bırakacak mühendisler seçildi sıra tasarımcılarda

  • 0
  • 700
Deriye doğal izler bırakacak mühendisler seçildi sıra tasarımcılarda
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’de deri endüstrisinin tasarım ve üretim kalitesini arttırmak amacıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Türkiye’de tek deri tasarım yarışması olan “Deri’n Fikirler 6. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda yarışacak Deri Mühendisi 10 genç belirlendi.

22 Ocak 2016 tarihine kadar başvuracak tasarımcılardan finale kalacak 10 tasarımcı ile takım olacak olan deri mühendisleri bu yılki ana teması Doğal İzler olarak belirlenen “Deri’n Fikirler 6. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda yeteneklerini sergileyecekler ve deriye doğal izler bırakacaklar.

6. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda yarışacak deri mühendisleri için Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümünde mülakat gerçekleştirildi. Mülakat sonucunda finalde yarışacak 10 deri mühendisi seçildi.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması Komite Başkanı Erkan Zandar, deri sektöründe uygulanabilir özgün fikirleri geliştirmek, genç yeteneklere destek vererek uzun vadede ülkemizdeki deri sektörüne katkıda bulunmalarını sağlamak istediklerini kaydetti.

Genç tasarımcıların 22 Ocak 2016 tarihine kadar “Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması”na başvurularını beklediklerini anlatan Zandar, “Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması”nda tekstil-moda tasarım bölümlerinde okuyan üniversite öğrencileri ya da mezunlarıyla, deri mühendisliği eğitimi alan üniversite öğrencilerinden ya da mezunlarından takımlar oluşturarak hem tasarımı, hem de deride uygulamayı hayata geçiriyorlar. Yarışma bu yönüyle dünyada bir ilk özelliğini taşıyor” dedi.

Katma değerli ürün ihracatı tasarımla mümkün
Türk deri sektörü, 2023 yılı için 5.2 milyar dolar ihracat hedefi belirlediğini hatırlatan Zandar şöyle devam etti: “Türk deri sektörünün 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında tasarımlı ürünler itici güç olacak. Ihracatta katma değeri tasarımlı ürünlerle arttırmak mümkün. Sektör olarak, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Finale kimler kaldı, Jüride kimler görev aldı?
“Deri’n Fikirler 6. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda yarışacak deri mühendislerinin seçim mülakatında; “Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Erkan Zandar ve Süleyman Tahiroğlu, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Rüştü Yanasavur, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Çiğdem ÖNSAL, Deri Mühendisi Ogün Saltık, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü Akademisyenleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli, Prof. Dr. Bahri Başaran, Doç. Dr. Hasan Özgünay, Doç. Dr. Mehmet Mete Mutlu, Arş. Gör. Nilay Örk” görev aldı.

Finale kalan deri mühendisleri ise şu isimler oldu; “Berke Özhan, Can Mengüş, Fatih Genç, Fatma Şen, Gizem Altunay, Gülşah Eliçetin, Nursena Selçuk, Onur Bozkurt, Özden Cansöz ve Tuğçe Çağlayan”

4 adet ürün tasarlayacaklar
Tekstil ve Moda Tasarım ve Deri Mühendisliği Bölümlerinde lisans-lisansüstü öğrenci veya ilgili bölümlerden mezun yarışmacıların tasarım ve üretime yönelik atölye çalışmalarıyla katılacağı Derin Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışmasında 1 tasarımcı ve 1 deri mühendisinden oluşan takımlar, tasarlanan  6 adet dokuyu deriye uygulayacak ve bu derileri kullanarak en az bir tanesi ayakkabı olmak üzere 4 adet ürün üretecek.

Hem para, hem yurtdışında eğitim kazanacaklar
Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda birinci olacak takım 10 bin TL, ikinci takım 6 bin TL ve üçüncü takım 4 bin TL’lik ödülün sahibi olacak.  "2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ ile Uygulama Usul ve Esasları" çerçevesinde Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ekonomi Bakanlığı'na sunacağı projenin onaylanması durumunda, birinci olan takımın tasarımcısına, Ekonomi Bakanlığı tarafından  yurt dışında eğitim hakkı da verilebilecek.

Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması ile ilgili detaylı bilgi ve on-line başvuru http://www.derinfikirler.net/ adresinden ulaşılabilecek. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv