Derviş Ergün’ün Algının Efendisi Resim Heykel’de

  • 0
  • 939
Derviş Ergün’ün Algının Efendisi Resim Heykel’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü kurucu öğretim üyesi Yard. Doc. Dr. Derviş Ergün’ün   “Algının Efendisi” adlı 5’nci kişisel sergisi İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi’nde açıldı.

Ergün’ün daha çok post modern karşıtı düşüncede olgunlaştırdığı ve sınıfsal çelişkinin gerçeğinden hareketle, ezilen dünya ile ezen dünyanın görülmesine tanıklık etmeyi hedeflediği sergisi ilgi ve beğeniyle izlendi.

Beşinci çalışmasıyla küresel sermayenin dünyayı yeniden dizayn etme düşüncesine “karşı bir duruşu” sergilemekte olduğunu belirten Ergün,  “Küresel sermeye; önümüzdeki yüzyılın planlamasında, ülkemizide yakından ilgilendiren bir sömürge alanı projesini hayata geçirmek istemektedir. Sadece sermeyenin özgürlüğüne isteyen, her türlü iletişim araçlarını denetleyen ve buna bağlı algı psikolojisiyle kapalı toplumlar yaratma peşinde olan küresel güçe karşı bir duruş göstermek istedim” dedi.

Çalışmalarını uluslar arası alana da taşıyan sanatçının eserleri Amerika, Çin, Fransa, Belçika, Tayland, Romanya, İspanya, İtalya, Yunanistan, Mekodonya gibi ülkelerde çalışmalarını sergilendi.  Gazete, dergi ve internet ortamında makaleleri yayınlanmakta olan ve üzerinde çalıştığı sanatla ilgili kitap hazırlığı devem eden sanatçının eserleri 23 Aralık’a kadar gezilebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İTK'da İngilizce Müzikaller

Sezon, sergiyle kapandı

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Arşiv