DEÜ Hastanesi Göz Hastalıkları Polikliniği yenilendi

  • 0
  • 946
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)Hastanesi’nde günde ortalama 300 hastaya hizmet veren Göz HastalıklarıPolikliniği, makine parkı ve fiziki alanları yenilenerek törenle hizmeteaçıldı. Modern görüntüsünün yanı sıra öğretim üyeleri ve uzman hekimleri ileTürkiye’nin en gözde merkezleri arasında yer alan polikliniğin açılışı, DEÜHastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas ve Göz Hastalıkları AnabilimDalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Öner’in ev sahipliğinde yapıldı.    

Açılışa, DEÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr.Şerefettin Canda, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. MuratÖzgören, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca, Tıp Fakültesi DekanıProf. Dr. Tülay Canda,  DEÜ HastanesiBaşhekimi Prof. Dr. M.Refik Mas, Başhekim Yardımcıları, Öğretim Üyeleri,idareciler ve sağlık çalışanları katıldı.  

Rektör Füzün konuşmasında;Dokuz Eylül Üniversitesi’nin öne çıkan önemli özelliklerinden birinin İnciraltıYerleşkesi’ndeki hastane olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Türkiye’nin gözbebeklerinden biri olan, hatta dünya ölçeğinde yarışabilecek bir hastanemizolduğu için gururluyuz. Hastanemiz, uzun zamandır var olan olumsuzluklararağmen bütçe olarak kendini toparlamıştır ve iyiye gidiş vardır.  Rektörlük olarak verdiğimiz destekle GözHastalıkları Polikliniği modern şartlara uygun hale getirildi. Bundan sonra da tekkişilik ya da iki kişilik odalardan oluşacak düzenlemeler ile diğer bölümlerde yenilemelerisürdüreceğiz. Yeni ünitemizin daha başarılı hizmetlere vesile olmasınıdiliyorum.”   

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tülay Canda da  “Göz HastalıklarıAnabilim Dalımız, alanında yetişmiş, donanımlı öğretim üyeleri bulunan birbölümdür ve hem mekan hem de araç gereç açısından hedeflenen yapıya kavuşmuştur.Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm hocalarımızdan beklentimiz,sağlıklı, huzurlu, mutlu şekilde kurumumuza ve dolayısıyla ülkemize en iyi hizmetisunmaya devam etmeleri. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Başhekim Prof. Dr. MehmetRefik Mas konuşmasında, “Türkiye sağlıkta adım adım gelişen bir ülke.Üniversite hastanesi olarak bu gelişim sürecinde biz de varız. Göz Polikliniğimizdemakine ve parkı fiziksel koşullar anlamında önemli düzenlemeler yaptık. Modernbir mekana kavuştuk. Hastanemizde tüm polikliniklerimizi bu seviyeye getirmeçabasındayız. Bugün mevcut ekonominin getirdiği yarışmalı davranış şekli bizide mutlak etkileyecektir ve iyileştirme çalışmalarımız sürecektir. Yenilenmişhizmet alanımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Göz Hastalıkları Anabilim DalıBaşkanı Prof. Dr. Hakan Öner de Göz Hastalıkları Polikliniğini diğerbölümlerden ayıran bir yönün hasta sayısı ve sirkülasyon fazlalığı olduğunuhatırlatarak şöyle konuştu: “Türkiye’nin en değerli öğretim üyeleri veelemanları ile ve yenilenen polikliniğimizle eğitim ve hizmet çıtamızı daha dayükseğe çıkaracağımıza inanıyorum. Destekleri için başta Sayın Rektörümüz olmaküzere, dekanımız, başhekimimiz ve ünitemizin hazırlanmasında emeği geçen herbirime ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.”  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv