DEÜ Hastanesi Tıbbi Onkoloji Servisi yenilendi

  • 0
  • 2.012
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)Hastanesi Onkoloji Binası’nın 2. Katında hizmet veren Tıbbi Onkoloji Servisi yenilenerektörenle hizmete açıldı. İnciraltı Sağlık Yerleşkesi’nde kanser hastalarına şifadağıtan Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı bünyesindeki servisin fiziki koşulları dahakonforlu hale getirildi, sıhhi tesisatlar yenilendi, 11 olan yatak sayısı 19’ayükseltilerek kapasite artırıldı. Poliklinik ve yataklı servis hizmetlerini yürütenve Kemoterapi Ünitesi’nde ayaktan tedavileri de uygulayan Tıbbi Onkoloji BilimDalı’ndaki revizyon, kanserli hastalara moral veren bir ortam sağlamışoldu.    

Başhekimliğin revize ettiğiünitenin açılışına, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halil Köse, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca, Tıp FakültesiDekanı Prof. Dr. Tülay Canda, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet RefikMas, Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Öztop, Tıbbi OnkolojiBilim Dalı’nın kurucu öğretim üyeleri, akademisyenler ve sağlık çalışanlarıkatıldı.    

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzünkonuşmasında; “Dokuz Eylül Üniversitesi kanser çalışmalarına öncekiRektörlerden Prof. Dr. Namık Çevik hoca döneminden bugüne çok önem verdi. OnkolojiBilim Dalımızın kurucusu Cavit Çehreli hocamın her zaman söylediği bir lafvardır, “3 K’dan korkmak lazım; kalp, kanser ve kaza. Onkoloji Servisi’ninyenilenmiş olması, kanser hastalarımıza daha iyi şartlarda hizmet verecekolmamız bizi çok mutlu ediyor. Yakında Enstitü haline çevirerek açmayı düşündüğümüzAR-GE merkezimizde özellikle kanser ağırlıklı çalışmalarımız devam edecek”dedi.

Üniversitelerin halkla temasettiği önemli noktaların poliklinik ve klinikler olduğunu belirten BaşhekimProf. Dr. Mehmet Refik Mas da kurumdaki yenileme çalışmalarını sürdürerekstandartları daha ileriye taşıdıklarını belirtirken, “Bir süre önce RadyasyonOnkolojisi Anabilim Dalımızı yepyeni bir yapıya kavuşturduk. Şimdi de OnkolojiServisimizi yeniledik. Kanser tedavisinde iyi hizmet vermenin kıvancıiçindeyiz” diye konuştu.

Tıbbi Onkoloji Bilim DalıBaşkanı Prof. Dr. İlhan Öztop da her yıl 1500’ü yeni olmak üzere yaklaşık 30bin hastaya hizmet verdiklerini belirterek şöyle konuştu: “Tıbbi Onkoloji BilimDalı 1991 yılında, ilk Bilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Cavit Çehreli’ninönderliğinde kuruldu. O zaman Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı olarak hizmetveriliyordu, 2006 yılından itibaren Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı olarak çalışmalardevam etti. Yıllık 30 bin hastanın 12 bini kemoterapi ünitesinde tedavigörüyor. 11 yataklı servisimizde şimdiye kadar yılda yaklaşık 600 hasta tedaviediliyordu. Bu yoğun hasta sirkülasyonu içinde yatak kapasitemizi artırırken,fiziki alanları da daha konforlu hale getirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.Bugünlere gelmemizde emeği geçen Cavit Hoca, Prof. Dr. Mehmet Alakavuklar veProf. Dr. Uğur Yılmaz’a ve bu yenilemenin gerçekleşmesine öncülük eden SayınBaşhekimimiz ile Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv