DEÜ Tıp'ta Protokol

  • 0
  • 1.378
Yazı Boyutu:

Türkiye’de az sayıda olan Epidemiyoloji Yan Dal Uzmanı eğitimi için Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda’nın desteğiyle DEÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı ile Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim arasında  protokol imzalandı.
 
DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda,  Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belgin Ünal, Prof. Dr. Reyhan Uçku ile  Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüce’nin  katılımıyla imzalanan protokolle Epidemiyoloji Yan Dal Uzmanlık Eğitimi DEÜ Tıp Fakültesi’nde başlayacak. Her iki anabilim dalının da uzmanlık öğrencisi alıp eğitim verebileceğini belirten Prof. Dr. Belgin Ünal böylece Türkiye’de çok az sayıda olan Epidemiyoloji Uzman sayısının arttırılacağını söyledi. İlk yandal uzmanlık sınavında Anabilim dalına iki kişilik kontenjan talep ederek yandal uzmanlık eğitimlerini başlatacaklarını belirten Ünal; “İki anabilim dalı arasında yapılan bu protokolle ülkemizdeki epidemiyoloji uzmanı sayısını artırmaya katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

DEÜ Tıp Fakültesi’nin yeniliğe, eğitime, insanların gelişimine açık bir kurum olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Tülay Canda da hazırlanan protokolde emeği geçen öğretim üyelerine teşekkür ederek bilime değer veren çalışmalara her zaman destek olacaklarını söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv