Dev transfer

  • 0
  • 1.008
Yazı Boyutu:

Slovakya’yı Dünya ikincisi yapan, ülkesinde iki kez şampiyonluk kupası kaldıran, dünyanın en prestijli liginde birçok yıldız yetiştiren Peter Bohunicky, İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı’nda antrenörlük görevine getirildi.
 
Türkiye’nin en yeni ve modern buz sporları salonunu açılmasının ardından yeniden faaliyete geçirdiği buz hokeyi takımıyla geçen sezonu 3. bitiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, yeni sezona “şampiyonların antrenörü” olarak tanınan Peter Bohunicky yönetiminde hazırlanıyor.
 
Göz kamaştıran kariyer
Dünyanın en prestijli ligi NHL’de yıllarca oynayan,  ardından 25 yıllık antrenörlük kariyerine başlayan Slovak Bohunicky, 2007-2008 ve 2008-2009’da Slovakya şampiyonluğu yaşadı,  geçen sezon ise Slovakya’yı dünya ikincisi yaptı. Ülkesinde ve Belarus’ta U-18 ile U-17 takımlarıyla sayısız kupa kaldıran Bohunicky, NHL yıldızları Milan Bartovic (Chicago Blakhawks - Liberec), Branko Radivojevic (Minnesota Wild), Richard Zednik (Florida Panthers), Maran Gáborík (Minnesota Wild), Marcel Hossa (Phoenix Coyotes) Marián Hossa (Pittsbourgh Penguins), Rastislav Pavlikovský (Zürih), Vladimír Orságh (Nashville Predators), Ján Lašák (Nashville Predators), Michal Handzuš (LA Kings), Richard Lintner ( Nashville Predators) ve Ronald Petrovicky (NY Rangers) gibi isimleri yetiştirdi.
Rus oyuncu Maxim Gubin ve Letonyalı Olegs Koreskous’u transfer ettiklerini, yeni sezonda Türkiye’de İzmir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı eseceğini söyleyen Slovak antrenör, “Türkiye ligi yeni, ancak gelecek vadeden bir lig. Buz hokeyinin gelişmesi, daha fazla insanın bu sporu yapmasıyla oluyor. Ancak tabii ki, ilk şart tesis. İzmir’i bu açıdan şanslı görüyorum” dedi.
Sezonun 15 Kasım’da başlayacağını söyleyen takım kaptanı Erdoğan Coşkun ise, “Geçen yılki üçüncülük bizi kamçıladı. Bu sezon şampiyon olmak istiyoruz. Kariyerleri yüksek antrenör ve oyuncu kadromuzla bu hedefimize varacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv