Devir kararı gözden geçirilmeli

  • 0
  • 1.029
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaşkanıEnder Yorgancılar, İzmir İl Özel İdaresi mallarının Maliye Hazinesine devri ileilgili kararın gözden geçirilmesini talep etti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, TürkiyeBüyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve 30 Mart yerel seçimlerinin ardındanyürürlüğe giren 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu uyarınca il özel idarelerininkapatıldığını hatırlattı. Kapatılma kararının ardından İzmir genelinde İl Özelİdaresi’ne ait mal ve taşınmazların devri ile ilgili tartışmaların gündemegeldiğini kaydeden Yorgancılar, aralarında Tavşan Adası, 114 bin metrekarelikeski Sümerbank Basma Fabrikası arazisi, iş merkezleri, dinlenme tesisi, biri 5yıldızlı üç otelin bulunduğu toplam 1708 taşınmazın İzmir Valisi Mustafa Toprak’ıngeçmiş günlerde yaptığı açıklama ile Maliye Hazinesine devredildiğinihatırlattı.

Katılımcılığı ve şeffaflığı esas alan bir paylaşımmodeli beklerken taşınmaz ve malların Hazine’ye devir kararının iş dünyasındahayal kırıklığına neden olduğunu aktaran Ender Yorgancılar, “Ege Bölgesi SanayiOdası olarak bu tartışmanın tarafı değiliz. Ancak; İzmir’in malları İzmir’dekalmalı, İzmir için değerlendirilmeli, İzmir’in hakkı hiçbir şekildekaybolmamalı. Bunun için de Hazine’ye devredilen il özel idare malları ileilgili kararın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs 1919 Bir Milletin Yeniden Doğuşunu Simgeler

Türkan Saylan, şiir ve müzik dinletisiyle anıldı

Medical Point'te 19 Mayıs Coşkusu!

Kadrolu işçilerde toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Arşiv