Diğer adayların önündeyiz

  • 0
  • 916
Yazı Boyutu:

İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Cahit Kıraç, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde EXPO gönüllüleriyle buluştu. EXPO 2020 çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Kıraç merak edilenleri yanıtladı.
 
Vali Cahit Kıraç, EXPO 2020 hazırlıkları çerçevesinde yapılan çalışmalarda İzmir’in EXPO mantığını iyi algıladığını ve bunun için en büyük aday olduklarını dile getirdi. İzmir’de 6 binin üzerinde sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Vali Kıraç iyi şekilde değerlendirildiğinde bunun ciddi bir güç olacağını söyledi. Diğer 4 ülkenin de içinde bulunduğu yarışta kendilerini bir adım önde gördüklerini ve gerekli siyasi desteği aldıklarını belirten Kıraç şunları söyledi: “Yüzün üzerindeki ülkeyle teması tamamladık. 3. temas noktamız hükümet. 13 bakanlığımız da İzmir'in adaylığına destek isteyecek. Başbakan, Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı ve bakanlar her toplantıda İzmir lehine oy talebinde bulunuyor. 5 aday ülke var. Biz kendimize bakıyoruz. Hiçbir takım sahaya yenilmek için çıkmaz. En iyisi olma iddiasına sahip en tecrübeli ülkeyiz”

HERKES İÇİN SAĞLIK
Vali Kıraç, EXPO ile bir çıta koyduklarını ve 2020 yılına kadar öngördükleri hedefleri gerçekleştireceklerini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti “EXPO ile kendimize bir çıta koyuyoruz. Yatırımları altı yedi yılda tamamlama mecburiyetimizin olduğunu kendimize hedef koyuyoruz. Türkiye'nin en gelişmiş kentlerden birisiyiz. EXPO hedefimiz yatırımları öne çıkarmak olacak. 40-50 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirilecek. EXPO ile birlikte turizm, istihdamda yeni yatırımların devreye girmesiyle İzmir dünyanın gıptayla baktığı bir kent olacak. EXPO yapıldığı kentlere birer abide eser de kazandırmış. Fransa'ya Eiffel, Sevilla hızlı trene, Chrystal Palace da Londra'ya kazandırılmıştır. EXPO 2020 de inşallah, 270 hektar büyüklüğündeki Türkiye'nin en büyük yeşil alanını İzmir'e kazandırmış olacak. İkinci olarak da dünyanın en kapasiteli mimarlarından biriyle çalışıyoruz. İnciraltı ona emanet. Çıkaracağı vizyonel projeyle İzmir'e bir abide eser de kazandıracaktır"
Vali Cahit Kıraç’ın konuşmalarının ardından teknik konular ve sosyal medya hakkında sunum gerçekleştirildi. Özellikle sosyal medyanın etkisini dile getirerek sosyal medya üzerinden de destek istendi.
İzmir için elele teması ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında katılımcılar ellerini boyalı suya batırarak tabloya ellerini bastılar ve bu desteklerini kalıcı hale getirdiler. Çekilen hatıra fotoğrafı ile toplantı sona erdi.İZMİR (Ege Ajans/ Aykut Ceylan – Yusuf Özkapu – Gamze Keski)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

17. Kolordu Şehitleri’nin anısı yaşatılıyor

Hükümetimizin alacağı her tedbirin ihracatı destekler nitelikte olması gerekmektedir

Tarımın güçlü yarınlarına inanıyoruz

Kamuda Tasarruf Paketi Değerlendirmesi

Arşiv