‘Dijital köylüler’ ödül getirdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencisi Meriç Kösetorunu, arkadaşı Doğukan Baldan ile birlikte katıldığı Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Ideathon Fikir Maratonu’nda birinciliğe ulaştı. Kil kullanarak ürettikleri ürünlerle geçimini sağlayan köy halkını, sanal dünyayla tanıştırarak onlara yeni fırsatlar sunmak amacıyla ‘Metaclay’ isimli projeyi geliştiren ikili, 5 bin liralık ödülün sahibi oldu.

  • 0
  • 472
‘Dijital köylüler’ ödül getirdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin sağladığı çift anadal imkanından yararlanarak Mekatronik Mühendisliği ile Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü birlikte okuyan Meriç Kösetorunu (22), İstanbul Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencisi olan arkadaşı Doğukan Baldan (22) ile birlikte, en yaratıcı fikri ortaya koymak için mücadele etti. Genç ekip; 19-20 Şubat tarihleri arasında EGİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, işgücü ile sanal teknolojiyi bir araya getirerek önerdikleri yenilikçi fikirlerle jürinin dikkatini çekmeyi başardı. Birbirinden iddialı projeler arasında birincilik elde eden Kösetorunu ve Baldan, büyük gurur yaşadı.
 
‘SANAL KOPYA’ İLE YENİ FIRSAT
Proje hakkında bilgi veren Meriç Kösetorunu, “Fikir maratonunda konu, kil ürünleriyle geçimini sağlayan köy halkı için yenilikçi fikirler üretmekti. Kile erişimin kısıtlandığı ve bu nedenle köy halkının gelir elde etmekte zorlandığı üzerinde duruldu. Kil kullanılarak birçok ürün üretmek mümkün. Seramik de bunlar arasında yer alıyor. Biz de ortaya koyduğumuz projede, köylülerin ürettiği her seramiğin, NFT teknolojisinin yardımıyla sanal platformda da birebir üretilebileceğini aktardık. Sanal kopya sayesinde de köy halkına yeni bir gelir kapısının açılacağını vurguladık. Köylülerin, büyük emek ve zaman harcayarak ürettiği ürünlerin, sanal dünyaya açılmasının zor olmayacağını belirtmek istedik. Bunda da başarılı olduğumuz için çok mutlu olduk” dedi.
 
KİŞİSEL GELİŞİM İÇİN ÖNEMLİ
Katıldıkları fikir maratonunun, kişisel gelişim açısından da kendilerine büyük katkı sağladığını belirten Baldan ise, “Bu etkinlik, bizim için güzel bir tecrübe ve heyecan oldu. Hedefimiz, kendimiz için yararlı, fikir cimnastiği yaptığımız bir hafta sonu geçirmekti. Diğer ekipler de güzel önerilerde bulundu. Ancak jüri tarafından birinci seçilmek, elbette bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Önümüzdeki dönemde de bu tarz programlarda yer almayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Ideathon Fikir Maratonu; EGİAD Gençlik Komisyonu organizasyonunda, EGİAD desteği ve İEÜ Yaratıcı Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Imaginarium XR ve Spectacled Tales iş birliği ile gerçekleşti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv