Dikili Belediye Meclisi’nden "Cemevi" kararı

  • 0
  • 654
Dikili Belediye Meclisi’nden
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediye Meclisi’nde “Cemevlerinin ibadethane sayılması ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını ” içeren CHP’li üyelerin önerisi, AKP’li üyelerin çekimser oyuna karşılık CHP’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

AKP’li Üyelerin Çekimser Oyuna Karşılık Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Dikili Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında CHP’li meclis üyeleri Evren Evrenosoğlu, Nazire Kösten, Çiğdem Elibol, Sunay Yarar, Engin Özkan, Murat Durak, Gazi Akıncı, Hüsniye Yıldırım ve Ahmet Canseven vermiş oldukları önergeyle,  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, inançlara ve ibadete saygı kapsamında, cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı kararı meclis gündemine taşıdı.  CHP’li Meclis üyelerince meclis gündemine getirilen, Dikili İlçesi sınırlarında bulunan  cemevlerine resmi ibadethane statüsünün verilmesi ve bu mekanların resmi ibadet yerleri olarak kabulünü talep eden önerge, Dikili Belediye Meclisi’nde AKP’li üyelerin çekimser oyuna karşılık CHP’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

“Dikili Belediyesi Her İnanca Eşit Mesafededir”
Dikili Belediye Meclisi’nin almış olduğu Cemevlerinin ibadethane sayılması ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasına yönelik kararı değerlendiren Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kararı meclis gündemine getiren ve destek veren Belediye meclis üyelerine teşekkür etti ve “Biz göreve geldiğimizde Dikili sevginin ilçesi olacak demiştik. Bugünde meclis üyesi arkadaşlarımız yürüdüğümüz yolda sevginin ışığının daha da güçlenmesi için önemli bir önerge verip kabul edilmesine yoldaş oldular. Kendilerine gönülden teşekkür ederim. İfade etmek isterim ki, görev yaptığımız 11 aya yaklaşan süreçte Dikili'de dil, din, ırk, renk gözetmeksizin bütün hemşehrilerimin yanında, hepsine eşit yakınlıkta olduk. Bundan sonra da tüm hemşehrilerimizi aynı sevgi ve inançla kucaklayacağız. Sevginin hep kazanması, din, dil, ırk, kültür ve mezhep ayrılıklarına dur demek ve de Dikili halkının inanç özgürlüğüne duyduğu saygının ifadesini dosta düşmana göstermek için alınan bu kararın herkese örnek olmasını diliyorum” dedi
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir-Cape Town iş birliği

Hıdırellez dileği barış, adalet ve refah

Karabağlar Hıdırellezle coştu

Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Arşiv