Dikili Belediyesi çalışanları Ankara katliamını kınadı

  • 0
  • 409
Dikili Belediyesi çalışanları Ankara katliamını kınadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediyesi çalışanları, 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da gerçekleşen hain terör olayında hayatını kaybedenler için bir anma töreni düzenledi.  

Törende tek yürek olarak terörü lanetleyen Dikili Belediyesi çalışanları, hain saldırıda yaşamını yitirenler anısına denize kırmızı karanfiller bıraktı. Anma törenine siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar da katılarak destek verdi.
 
“Barışa Olan İnancımızdan Asla Ödün Vermeyeceğiz”
Dikili Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dikili Belediyesi Başkan Vekili Sunay Yarar bir açıklama yaptı. Barış istemiyle Başkent Ankara'da toplanan canlara karşı gerçekleştirilen insanlık dışı katliamın tüm Türkiye gibi kendilerini de çok üzdüğünü ifade eden Yarar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bugün burada büyük bir acımızı paylaşmak, kaybettiğimiz canlarımızı yad etmek için bir aradayız. 1 Kasım dönemi öncesi acılar her geçen gün daha da artıyor. Birbiri ardına gelen şehit haberlerinin devamında iki gün önce 10 Ekim de Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’da insanlık düşmanı şer odaklarınca gerçekleştirilen katliamla Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke ve utanç sayfası daha eklendi. Tek amacı barışın sesini daha güçlü duyurmak ve demokratik haklarını kullanmak için Başkent Ankara’ya gelen canlarımız kalleşçe gerçekleştirilen bombalı saldırıda vahşice katledildi. Yaşadığımız diğer katliamların acısı yüreklerimizde sımsıcak iken bu katliamın yaşanması bizleri daha da derinden yaralamış üzmüş ve öfkelendirmiştir. Belirtmek isteriz ki bu acıyı bizlere yaşatanları asla ve asla unutmayacağız. Cumhuriyete, Atatürkçülüğe gönülden inanan bizler asla barıştan da ödün vermeyeceğiz. Laikliğe, özgürlüğümüze, kardeşliğimize, birlikte yaşamamıza daha güçlü sahip çıkacağız. Çünkü bizler Cumhuriyetin bekçileri, Mustafa Kemal’in torunlarıyız. Nasıl ki, Mustafa Kemal ülkemizi aydınlık günlere çıkardığı günlerde “Yurtta barış Dünya da barış” diyordu ise bizlerde sonsuza dek hep barış diyeceğiz.  Cumhuriyet demek barış demektir.  Cumhuriyet demek yobazlığa, gericiliğe katliamlara savaşlara karşı olmak demektir. Bu ülkeyi asla kör karanlıklara bırakmayacağız ve kararlıyız. Mustafa Kemal’in ve Cumhuriyetin ışığında sonsuza dek yürüyeceğiz. Bu duygularla Ankara’da kalleş katliamda kaybettiğimiz, bize inandığımız doğruların peşinden gitmeyi öğreten o güzel yürekli canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, Türk milletinin başı sağ olsun diyoruz. Bir kez daha haykırıyor ve diyoruz ki Ankara katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv